AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, mayıs ayı il danışma meclisi toplantısını yaptı. Toplantıda yerel seçimlerin sonuçları ve ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşuldu. Balkonuk Center'daki toplantıya AK Parti Bursa...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, mayıs ayı il danışma meclisi toplantısını yaptı. Toplantıda yerel seçimlerin sonuçları ve ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşuldu. Balkonuk Center'daki toplantıya AK Parti Bursa Koordinatör Milletvekili İsmet Su, Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Cemal Öztaylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, eski milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Poyrazlı, Soma'daki maden faciasında şehit olan 301 kişiye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Madenci yakınlarına yapılan yardım ve destekler hakkında da bilgi verdi. Yerel seçimlerde partisinin 20 ilçeden 14 tanesinden zaferle çıktığını belirten Poyrazlı, "Seçimlerden güzel bir neticeyle ayrıldık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanarak, tarihî bir başarıya imza attık. 20 ilçede 376 belediye meclis üyeliğinden 186'sını ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 94 üyenin 57'sini kazandık." dedi. Milletvekili Aydınlıoğlu da Soma faciası ve yerel seçimlerine değindi. Türkiye'nin ekonomisinin son 10 yıllık dönemini de değerlendiren Aydınlıoğlu, hükümetin Balıkesir'e yaptığı yatırımlardan da söz etti. Milletvekili Öztaylan ise Soma'daki facianın ardından bölgeye giderek günlerce elinden geleni yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer yetkililere teşekkür etti. Bugün Türkiye üzerinde oynanan Bizans oyunlarının yıldönümü olduğunu belirten Öztaylan, "Üç tane ağaç için memleketin ne hale geldiğini, nereye götürülmek istendiğini müşahede ettiğimiz günün yıldönümü. O olaylardan sonuç alamadılar, başka bir oyun sahneye koyuldu, 17 Aralık. Bu süreçten sonra 30 Mart seçimlerinde sahneye koydukları her türlü Bizans oyunlarını şükürler olsun ki bertaraf ettik." diye konuştu.

Koordinatör Milletvekili Su da danışma meclisinin hayırlı olması dileğiyle başladığı konuşmasında, 30 Mart seçimlerinin birilerinin beklediği gibi değil, milletin iradesi doğrultusunda gerçekleştiğini vurguladı. Balıkesir'in de seçimlerde güzel bir sınav verdiğini belirterek, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. 12 yılda sekiz defa sandığın geldiğini hatırlatarak, "İki şeyin vadesi çabuk dolarmış, birisi seçim, birisi senet. Bir sonraki seçimlere az kaldı. Amacımız, birlik ve beraberlik içinde teşkilatımızı topyekûn diri ve canlı tutmak." ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye çıkan Başkan Uğur ise, "Bu seçim takviminin birinci raundu yerel seçimlerdi. Çok zorlu ve çetin bir seçim geçirdik. Teşkilatlarımız vargücüyle çalıştı, çünkü karşımızda çok büyük bir cephe vardı. Bu mücadeleden zaferle çıktık. 30 Mart'a kadar Balıkesir'de dokuz belediye başkanlığı AK Parti'deydi, şimdi 15 belediye başkanlığı AK Parti'de." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar