AK Parti Anketi: HDP Barajı Aşamıyor

AK Partili Mustafa Şentop seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi ve 'Bizim yaptırdığımız anketlerde oy bandımız 48-51 bandında. HDP ise barajı aşamıyor.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Anketi: HDP Barajı Aşamıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti'nin seçim çalışmalarına ait bilgi verdi. Musataf Şentop, değişik anket şirketlerinden gelen neticelere nazaran AK Parti'nin oy oranının yüzde 48 ila 51 içerisinde değiştiğini söyledi. Şentop, neticelere bakıldığı sürede HDP'nin yüzde 8.5 ile barajı aşamadığını anlatım etti.

ADAY ADAYLARI İÇİN SON VİRAJ

Mustafa Şentop, AK Parti içerisinde namzet adaylarıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini, temayül yoklaması, mülakatların tamamlandığını, ara komisyon çalışmalarının sona ereceğini, bugün Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında üst kurul çalışmalarının başlayacağını anlattı.

Davutoğlu'nun, namzet listelerinin hazırlanması konusu için il başkanlarıyla görüşmeler yaptığını belirten Şentop, adayların netleşmeye başlamasıyla da adlar ve ya sıralama konusu için il başkanlarının görüşüne başvurulabileceğini söyledi.

ANKETLER: YÜZDE 48-51

'Anketlere nazaran AK Parti'nin oy oranı nedir?' sorusu üstüne Şentop, değişik anket şirketlerinin değişik neticeleri olduğunu belirterek, 'Ama biz 50 bandında diyoruz. 48, 50, 50 üzeri, 51 bunun şeklinde kimi neticeler geliyor anket çalışmalarından. Seçime yaklaştıkça kararsızlar azalıyor, AK Parti'ye kaymalar oluyor' dedi.

'HDP BARAJI AŞAMIYOR'

'Anketlere nazaran HDP'nin barajı aşması olasıdır mü? diye sorulan Şentop, 'Bizdeki verilere nazaran de onların kendi yaptırdığı çalışmalara nazaran de, onlardan da haberdar oluyoruz, HDP yüzde 10 barajını aşamıyor bu tabloda. Daha fazla aşırı anket çalışmalarında yüzde 8,5 sularında çıkıyor' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar