AK Parti adına erzak dağıttığı iddia edilen belediye görevlileri karakolluk oldu

Kahramanmaraş’ta, yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri öncesi Belediye Sosyal Yardımlaşma ekiplerinin, AK Parti belediye başkan adayları adına izinsiz ve irsaliyesiz kamyonetlerle mahallerde erzak yardımı yaptığı iddiasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti adına erzak dağıttığı iddia edilen belediye görevlileri karakolluk oldu

Kahramanmaraş’ta, yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri öncesi Belediye Sosyal Yardımlaşma ekiplerinin, AK Parti belediye başkan adayları adına izinsiz ve irsaliyesiz kamyonetlerle mahallerde erzak yardımı yaptığı iddiasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyeleri, olayla ilgili karakola suç duyurusunda bulundu. Şikâyet üzerine harekete geçen polis, yardım yüklü kamyonete el koyarak sürücünün ifadesini aldı.

Olay, akşam saatlerinde Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki bazı mahallelerde yaşandı. İddiaya göre, Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri görevlileri, üzerinde 'Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü' yazısı bulunan odun çuvallarını AK Parti Onikişubat ilçesi Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek referansıyla vatandaşlara dağıttı. Dağıtım sırasında mahallede bulunan MHP’liler, önce çuvalların kamyonet kasasından indirilmesini fotoğrafladı, ardından kamyoneti durdurarak durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, odun yüklü kamyoneti alarak Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Murat Örümcek Polis Karakolu'na getirdi. Olayın duyulmasının ardından MHP Kahramanmaraş İl başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP Merkez Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve bir gurup partili karakola gelerek konu hakkında bilgi aldı.

Karakol çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Adalar, olayın araştırıldığını belirterek, "Konu adliyeye intikal ettiği için savcı beyin talimatıyla gerekli tahkikat yürütülüyor. Birazdan zaten ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacak. Kamyonet de garaja çekilecek." dedi.

Seçime sayılı günler kala gece yardımında bulunulmasına tepki gösteren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, “Senenin 365 günü yardım dağıtılabilir, vatandaşlarımızın bu yardımları almasında da bir sorun yok. Buna karşı değiliz fakat böyle bir seçim atmosferine girmişiz, şurada 15 gün kalmış yardımlarla birlikte tüm mahallelerde baskı yaparak yardımın yapılmasını kınıyoruz.” diye konuştu.

Para dağıtılırken görüntülerin bulunduğunu söyleyen Bastırmacı, “Arkadaşlarımızın ellerinde para dağıtılırken görüntüler var. Karakola müracaat ettik, tutanaklar elimizde. Biz savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. AK Parti hükümetinin ve ona bağlı belediyelerinin ve yandaşlarının ortaya koymuş olduğu yardım dağıtma işini Dulkadiroğlu bölgesinde yine her zaman olduğu gibi erzak ve para yardımı dağıtılmaktadır. Biz yardımların dağıtılmasında herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Sosyal devlet anlayışıyla dağıtılabilir ama yanında parayla birlikte ve seçim ortamında böyle bir şeyin dağıtılmasını maalesef üzüntüyle karşılamaktayız. Arkadaşlarımızın tespit ettiği ve üzerindeki yüklerle birlikte karakola getirilerek savcılığa suç duyurusunda bulunarak ve kamyonlarında yine irsaliyelerinin olmadığı, fatura bilgilerinin olmadığı tespit edildi. Bunun için biz gerekli işlemin yapılması için savcılığa başvurduk, yine maliyeye de başvuruda bulunarak seçimlerin olduğu bir dönemde insanlarımızı küçümseyici hareketleri kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

MHP Dulkadiroğlu Merkez ilçe başkanı Mustafa Akpınar da, belediye görevlilerinin dağıttığı resmi evraklarda AK Parti’nin 12 Şubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçeğin isminin olduğunu öne sürdü.

Yardımın yapıldığı mahalleye giderek konuyu emniyete bildirdiğini aktaran Akpınar şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızın telefonu üzerine olay yerine geldiğimde üzerinde belediyenin çuvallarının olduğu, belediye çalışanlarının olduğu araca denk geldim. Arkadaşlar polis çağırmışlardı. Dikkatimizi çeken bir konu oldu; belediyenin resmi evrakından çıkan yazıda referans olarak AKP’nin 12 Şubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçeğin isminin olduğunu gördük. Biz bunu kınıyoruz, seçim kesinlikle bu tür şeylerle sabote edilmemeli, bunlar değer yargılara ve ahlaki yargılara aykırı. Bunun üzerine MHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı olarak emniyete gelerek durum hakkında şikayetçi oldum.” CİHAN

Yorumlar