AK Parti adayı Yıldırım: Sonuç ne olursa olsun, kazanan İzmirimiz olsun

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, oyunu Bornova ilçesindeki Ali Suavi İlkokulu'nda kullandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti adayı Yıldırım: Sonuç ne olursa olsun, kazanan İzmirimiz olsun

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, oyunu Bornova ilçesindeki Ali Suavi İlkokulu'nda kullandı. Eşi Semiha Yıldırım’la birlikte giden Yıldırım, bir süre bekledikten sonra 1415 numaralı sandığa oyunu attı.

Çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimlerin ülkeye, Türk milletine ve İzmir’e hayırlı olması temennisinde bulunan Binali Yıldırım, “Seçimler, demokrasinin bayramıdır. Türkiye, bir demokrasi şölenini bugün yerine getiriyor. Yurdun her bir yanında vatandaşlarımız, gelecek beş yıl için yerel yöneticilerini seçmek üzere sandık başındalar. İzmir’de de hemşehrilerimiz, erken saatlerden itibaren oylarını kullandı. Biz de kullandık, vatandaşlık görevini yerine getirdik. Sonuç ne olursa olsun, kazanan ülkemiz, güzel İzmirimiz olsun.” dedi. Seçim sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığı’nda takip edeceğini belirten Yıldırım, sandıklar kapandıktan sonra değil, bütün sonuçların ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun sonuçları ilan etme izni başladıktan sonra parti binasına geçeceğini ve sonucu bekleyeceklerini söyledi. Seçim tahminini soran gazetecilere ise, “Tahmine gerek yok, zaten bugün belli olacak. Tahmin edecek zaman kalmadı.” cevabını verdi. Adaylık sürecinde İzmir için bin 414 proje duyurusu yaptıklarının, oy kullandığı sandığın numarasının ise 1415 olduğunun hatırlatılması üzerine, “Zaten bin 415. projede benim.” dedi. Semiha Yıldırım da seçim sürecinde eşine biraz yardım ettiğini, zamanının büyük bölümünü ise evde geçirdiğini belirterek, “İyi olan kazansın, hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. Yıldırım ve eşi, oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar