AIPH temsilcileri: Antalya güzel bir EXPO şehri olacak

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) temsilcileri, Antalya'nın güzel bir EXPO şehri olacağını söyledi. AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ile Pazarlama ve Sergiler Komitesi Başkan Yardımcısı Kevin Chung, Antalya'da incelemelerde...

Google Haberlere Abone ol
AIPH temsilcileri: Antalya güzel bir EXPO şehri olacak

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) temsilcileri, Antalya'nın güzel bir EXPO şehri olacağını söyledi.

AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ile Pazarlama ve Sergiler Komitesi Başkan Yardımcısı Kevin Chung, Antalya'da incelemelerde bulundu. İlk gün EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezen AIPH temsilcileri, ikinci gün ise alana dikilecek ağaçları inceleyerek, EXPO 2016 Antalya Ajansı yöneticileri ve yüklenici firmalardan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. EXPO 2016 Antalya alanına dikilecek ağaçların muhafaza edildiği Abdurrahmanlar köyü sınırlarındaki 30 dönümlük alanda inceleme yapan AIPH temsilcileri, getirilen ağaçlar ve özellikleriyle ilgili bilgi aldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığında yapılan toplantıya da iştirak eden Tim Briercliffe ve Kevin Chung, alanda çalışan yüklenici firmalardan çalışmalar hakkında bilgi edindi . AIPH yöneticileri, Antalya’nın gerek iklimi, gerek doğal güzellikleri ile güzel bir EXPO kenti olacağına ilişkin düşüncelerini ifade etti. Türkiye’de ilk kez bir EXPO organizasyonu düzenlenecek olmasının kendilerini de heyecanlandırdığını belirten yetkililer, detaylı inceledikleri EXPO 2016 Antalya projesini beğendiklerini dile getirdi.

AIPH yetkililerinin Antalya’dan olumlu düşüncelerle ayrılmasının sevindirici olduğunu belirten Selami Gülay, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönemle ilgili planlarımızı kendilerine aktardık. AIPH yetkililerinin gelişinin EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali’ne rastlaması da bir şans oldu." dedi.

CİHAN

Yorumlar