Ailesini katleden sanık, yine tahliyesini istedi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde meydana gelen olayda, eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü iddia edilen sanık Ramazan Geniş, 5’inci kez hâkim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ailesini katleden sanık, yine tahliyesini istedi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde meydana gelen olayda, eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü iddia edilen sanık Ramazan Geniş, 5’inci kez hâkim karşısına çıktı. 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan sanık, yine tahliyesini istedi. Sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor gelmediği için duruşma ertelendi.

Kuruçeşme mevkii Kocatepe Mahallesinde geçen ocak ayında meydana gelen olayda; Aysel Geniş (30) ile çocukları Gökdeniz (7) Görkem(5) ve 40 günlük Aysima bebek öldürüldü. Olayın zanlısı baba Ramazan Geniş, olaydan 1 gün sonra yakalandı. Anne ve çocukları birlikte toprağa verilirken, baba Ramazan Geniş tutuklanarak cezaevine kondu. Olayın üzerinden yaklaşık olarak 11 ay geçti. Hakkında canavarca hisle savunmasız halde bulunan birinci derece yakınlarını öldürmekten 4 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen baba, dün 5’inci kez hâkim karşısına çıktı.

RAPORLAR GELMEDİ
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya; tutuklu bulunan sanık Ramazan Geniş, avukatı Serap Salı, öldürülen Aysel Geniş'in babası Salih Aysu katıldı. Mahkeme başkanı; maktullerden Aysima ve Aysel Geniş'in ölüm nedeni için adli tıp kuruma yazılan yazıya cevap gelmediğini, yine daha önceki duruşmalarda olayı gerçekleştiren sanık Ramazan Geniş'in akli dengesinin yerinde olup olmadığı, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı ile ilgili raporların gelmediği, taraflara bildirilerek, 'bir diyecekleri' olup olmadığını sordu.

TAHLİYE TALEP ETTİLER
Tutuklu sanık Ramazan Geniş'in avukatı Serap Salı, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da "Sanık samimi ikrarlarda bulunmuştur. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve sanığın tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" dedi. Tutuklu sanık Ramazan Geniş de aynı şekilde daha önceki celselerde olduğu gibi bu duruşmada da tutuksuz yargılanmayı talep etti. Mahkeme heyeti ise sanığın tutukluluğunun devamına ve adli tıp kurumundan gelecek raporların beklenmesine karar vererek duruşmayı 21 Ocak 2014 tarihine erteledi.
CİHAN

Yorumlar