Ailesi, Yaşar Kemal'i Gözyaşlarıyla Anlattı

Usta yazar Yaşar Kemal'in ölüm haberi, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan yakın akrabalarını yasa boğdu.

Google Haberlere Abone ol
Ailesi, Yaşar Kemal'i Gözyaşlarıyla Anlattı

Usta yazar Yaşar Kemal'in vefatı Osmaniye'de bulunan akrabalarını derinden etkiledi. Kemal'in yakın akrabaları ölüm haberi sonrası gözyaşlarına boğuldu.

GENÇLİK YILLARINDA YAŞADIĞI EVDE HÜZÜN VAR

meşhur yazarın kardeşinin eşi, Yaşar Kemal'in kimi kitaplarını yazdığı evde, İnce Memed hikayesini nasıl yazdığını gözyaşları bünyesinde anlattı. Kadirli ilçesinde yaşayan ve Yaşar Kemal'in kardeşi Recep Songül'ün benzeri bulunan Fatma Songül, yazarın gençlik yıllarında bir vakit yaşadığı evde yaşıyor.

'İSTANBUL'A GİTTİ AMA BURAYI HİÇ UNUTMADI'

Yaşar Kemal'in yengesi Fatma Songül, meşhur yazarın kimi kitaplarını evin bahçesinde bir zeytin ağacı dibinde oturarak yazdığını gözyaşları bünyesinde anlattı. Yaşar Kemal'in vefat haberinden derin üzüntü duyduklarını belirten Fatma Songül, 'Kaynımdı, abimdi, ailemizin büyüğüydü. Çok kıymetli kıymetli bir insandı. Kitaplarını bahçemizdeki zeytin ağacının dibinde oturur yazardı. Ben o vakit yeni gelinleri olmuştum. Oraya İskemle masa koyardım kendisi kitaplarını orada yazardı. Köylere giderdi, orada köy büyüklerinden hikayeler dinlerdi. İnce Memed romanını, teneke romanını her vakit burada yazdı. Sonra İstanbul'a gitti lakin burayı hiç unutmadı' dedi.

YENGESİ TAZİYELERİ KABUL EDİYOR

Yaşar Kemal'in öteki bir yakın akrabası bulunan Fikriye Taşkın ise, 'Biz çocuktuk o yıllarda, İstanbul'dan bize ziyarete gelirdi. Annesiyle müşterek gelirdi. Çok üzgünüz Allah rahmet eylesin' biçiminde konuştu. meşhur yazar Yaşar Kemal'in aile yakınlarıyla gençlik yıllarında ve yazarlık çağında çekilmiş bulunan bir aşırı fotoğraf asılı evde Fatma Songül taziyeleri kabul ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar