Ailesi hastanede kaderine terk etti

Batman'da Solunum ve Kalp yetmezliği teşhisi konulan henüz bir yaşında bebek ailesi tarafından hastanede kaderine terk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ailesi hastanede kaderine terk etti

Şırnak ilinden Batman’a 10 gün evvela ailesi nedeni ile hususi bir hastaneye getirilen Ubeyd Kaya (1) adlı bebek Solunum ve Kalp yetmezliği tanısı itibariyle hummalı bakım ünitesine alındı.

10 gündür ailesi nedeni ile kaderine terk edilen ve Hastane personeli nedeni ile biberon,emzik, giysi ve buna aynı zaruri şeylerin karşılandığı Ubeyd Kaya, adlı bebek hummalı bakında görevli personel kendi çocukları benzeri bakıyor. Bir hafta evvela bir yılını dolduran bebeğe personel pasta alarak doğum gününü kutladı.

Konuyla ilgili izahat oluşturan Uzman D.R. M. Şirin Aslan kılıç , ”Solunum ve yürek yetmezliği ile hastanemize gelen bu çocuk için bütün olanakları seferber ederek tedavi ediyoruz. Her geçen gün iyileşiyor. Biz nasıl tedavisini yaptıysak aileside duygusal davranıp bir yorulmak gelip bebeklerini sorsunlar,”dedi.

Konuşmasının devamında Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç,” Bu çocuk Acil 112 Ambulansı ile Şırnak'tan geldi, Solunun ve yürek yetmezliği ön tanısıyla bebeğin ilk meyanesinde solunumu ve yürek atışlarının yetersiz olması itibariyle kısa zamanda müdahalede bulunuldu ve bebek derhal entübe edildi. Ardından 5 gündelik tedavi sürecinde kendine gelerek cihazdan ayrıldı. Her geçen gün daha stabil duruma geldi. Personel ve hemşirelerimiz de gayret sarf ederek hastamızı kurtardık dedi.

''BEBEĞİN AİLESİ HALEN GELMEDİ''

Ailenin gelmemesinden kocaman üzüntü duyduğunu dile getiren DR. M.Şirin Aslankılıç,”Tek üzücü bulunan bu bebeğin anne babasını hala görmedim. Bir kardeşi vardı. İki gün kaldı oda bırakıp eve gitti. Bu bebek 10 gündür burada. Ailesinin bırakıp kaçtığını söyleyemem fakat burada çalışan personelimiz bebeğin giysi tarzı benzeri şeylerin bütün ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor. Bizde burada sıhhat açısından görevimizi elimizden geldiğince yapıyoruz. Şu anda bebeğin umumi vaziyeti iyi inşallah 5 gün sonra taburcu edeceğiz. 24 saat boyunca hummalı bakımdaki hemşireler bakımı aksatmadan yapıyorlar. Biz nasıl tedavi edip sevindiysek, ailesi de biraz duygusal davransınlar gelip bebeklerini görsünler,” dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar