Ailelerinin sırtında geldiler, sandalye ile ayrıldılar

Aydın Valiliği, sivil toplum kuruluşları ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 100 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ailelerinin sırtında geldiler, sandalye ile ayrıldılar

Aydın Valiliği, sivil toplum kuruluşları ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 100 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. Hediye edilen tekerlekli sandalyeleri, ailelerinin sırtında ve kucağında almaya gelen engelliler, sandalye ile yüzleri gülerek evlerine döndü. Devletin ve vatandaşların engellilere kucaklarını açmalarını ve sahip çıkmalarını isteyen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Esas olan insanların kafalarındaki engelleri ortadan kaldırmak. Bu insanlarımıza gönül ve kucaklarını açmalı. Acımaları değil. Bu insanlara acımak, kişinin kendi acziyetidir." dedi.

Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende 100 engelli için alınan sandalyelerin bir kısmı sahiplerine teslim edildi. İhtiyacı olana yine sahip çıkacaklarını belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız, engellilerle yakından ilgilendi. Çoğu ailesinin kucağında veya sırtında sandalyesini almaya gelen engelliler, sandalyelerini aldıktan sonra yüzleri gülerek ayrıldılar. Engellilere sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu ifade eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Ülkemizin kalkınmasında emeği geçecek insanlar var. Yeter ki onarla eller uzansın, imkanlar verilsin. Bu yaptığımız çok cüzi katkı sağlamak. En zayıf halkanız ne kadar güçlüyse o kadar güçlüsünüz. Şu anda her gönül ve insani hem İslami hem de devlet olarak görevimiz yerine getirmek zorundayız. Bu anlamda toplumda özürlüler için kolaylıklar getirilmesi, valiliğimizin, kamu kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimlerin mecburiyeti ve zorunluluğu. Bunları yapmayanlar cezalar ile karşılaşacaklar. Bu onların toplum hayatındaki zorlukların kolaylaştırmakla beraber üzerime düşen bir mecburiyet. Esas unsur insanların kafalarındaki engelleri ortadan kaldırmak. Esas engelli vatandaş odur. Bu insanlarımıza bu anlamdaki gönüllerini kucaklarını açmaları, acımaları değil, acımaları değil, sakın ha. Öyle bir şey yapmaları kişinin kendi acziyetidir diye düşünüyorum." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ve projede yer alan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende aileleriyle gelen engellilere sandalyeleri hediye edildi.




CİHAN

Yorumlar