Aileleri barıştırmak için devreye giren heyete ateş açıldı: 3'ü asker 7 yaralı

Muş’ta, aralarında husumet bulunan iki ailenin barıştırılması için devreye giren heyete ateş açıldı. 3 askerle birlikte, muhtarın da aralarında yer aldığı 7 kişi yaralandı.Muş merkeze bağlı Arpayazı köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Aileleri barıştırmak için devreye giren heyete ateş açıldı: 3'ü asker 7 yaralı

Muş’ta, aralarında husumet bulunan iki ailenin barıştırılması için devreye giren heyete ateş açıldı. 3 askerle birlikte, muhtarın da aralarında yer aldığı 7 kişi yaralandı.

Muş merkeze bağlı Arpayazı köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle Karakaya ve Aydemir aileleri arasında kavga çıkmış ve 5 kişi yaralanmıştı.

Her iki aile bireyleriyle barış gününü ayarlamak için köye giden muhtar ve kanaat önderleri köy camiinde bir araya geldi. Görüşmelerin yapıldığı esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler etrafa ateş açtı. Silah sesleri üzerine camiden çıkan heyet ile güvenliği sağlayan askerler arada kaldı. Açılan ateşte 3 asker ile Ortakent Köyü Muhtarı Mehmet Küçük, barış heyetinde yer alan ve köy sakini Alaattin Yılmaz ve barış heyetinde yer alan ve husumetli ailelerden Fesih Karakaya ve Kazım Karabekir isimli vatandaşlar çeşitli yerlerinden yaralandı.

“JANDARMA KÖYDE SİLAHLARI TOPLADI”

Yaralı asker ve vatandaşlar köye çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Köyde yeni bir kavganın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi alındı. Ayrıca dün akşam saatlerinde jandarmanın köyde arama yaparak silahları topladığı öğrenildi. Ayrıca olayın yaşandığı köy ve Muş Devlet Hastanesi’nde gergin bekleyiş devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar