Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürü: Vaizeler bizim gönül elçimiz

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sevgi evleri ve çocuk evlerinde 3 yıl boyunca verdikleri manevi eğitimlerle çocukların eğitimlerine katkı yapan Müftülükte görevli vaizelere teşekkür belgesi takdim etti. Aile ve Sosyal Politikalar...

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürü: Vaizeler bizim gönül elçimiz

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sevgi evleri ve çocuk evlerinde 3 yıl boyunca verdikleri manevi eğitimlerle çocukların eğitimlerine katkı yapan Müftülükte görevli vaizelere teşekkür belgesi takdim etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, vaizeleri en büyük gönül elçileri olarak gördüklerini söyledi.

    2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Sivas İl Müftülüğü'nce görevlendirilen vaizeler tarafından Sivas Sevgi Evleri ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nde bulunan çocuklarla çalışmalara manevi eğitimler verildi.

    Çocukların çevresiyle sağlıklı ilişki kurmalarını, sosyal hayata adapte olmalarını ve milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlayan program kapsamında vaizelerden destek alındı. 3 yıl süren eğitimler sonunda öğrencilerden düzenlenen siyer yarışmalarında derece yapanlar oldu.

    Sevgi evlerinde düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, yapılan protokol çerçevesinde gururla bahsettikleri ve en büyük gönül elçileri olarak gördükleri vaizelerle 3 yılda çok başarılı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

    “Çocukları eğitim ve diğer alanlarda destekliyoruz ama manevi anlamda da çocukların desteklemeye ihtiyacı vardı.” diyen Buğrul, bu eğitimlerin devam etmesini istediklerini belirttti. Buğrul, şöyle devam etti: “Protokol kapsamında çocukların manevi olarak gelişimleri açısından hem çocuk evleri hem sevgi evlerinde gece gündüz emeklerini esirgemeden çocukların gelişimi açısından bizleri destekleyen Müftülüğe ve vaizelerimize teşekkür ediyorum. Bu 3 yıllık emek sonrası Kutlu Doğum Haftası'nda başarılı bir çalışmaya da şahit olduk. İlk durumları ile şimdiki durumları arasında büyük gelişimler oldu. Geleceğe daha iyi bakıyoruz. Bu çalışmanın daha güzel noktaya taşınması için devamını da arzu ediyoruz.”

    İl Müdürü Sefer Buğrul, Peygamber Efendimizi tanıyıp anlamaya yönelik müftülük tarafından düzenlenen yarışmaya sevgi evlerinde kalan öğrencilerinde katıldığını ve bir öğrencinin dereceye girdiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar