Aile toplantıları, her bayram kaynaşmaya vesile oluyor.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Gelenekselleşen aile toplantılarıyla, yurt içi ve yurt dışından gelen ve birbirlerini tanımayan insanlar bayramlaşma fırsatı...

Google Haberlere Abone ol
Aile toplantıları, her bayram kaynaşmaya vesile oluyor.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Gelenekselleşen aile toplantılarıyla, yurt içi ve yurt dışından gelen ve birbirlerini tanımayan insanlar bayramlaşma fırsatı buluyor.

    Doğanşehir’de 7 yıl önce başlayan etkinliklerle, Topallar ailesi bir araya geliyor. İlçenin mesire alanlarında sabah başlayan etkinliklere yaklaşık 200 kişi katılıyor. Yurt içi ve yurt dışından vatandaşların da geldiği programda aile üyeleri birbirleriyle tanışıyor. Vatandaşların kaynaşmasını sağlayan programda, gelecek yıl düzenlenecek programı organize etmesi için Mustafa Maraş ağa seçildi.

    Kur'an-ı Kerim okunan programda konuşan ağa Nebi Ergen, örnek bir geleneğin yaşatıldığını söyledi. Bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğine değinen Ergen, "Bu programa aynı sülaleden akrabalar bir araya geliyor. Yurt dışında, yurt içinde Doğanşehir’e gelme imkânı olanlar programımıza katılıyor. Hatay Erzin, İskenderun, Osmaniye, Mardin, Almanya ve Türkiye’nin değişik yerlerinden akrabalarımız geldi. Program her yıl farklı mekanlarda yapılıyor. Bu yıl Sürgü Mahallemizdeki bir tesiste toplandık. Ortam çok güzel. Aileler kaynaşma fırsatı buluyor." dedi.

    Programa Almanya’dan katıldığını söyleyen İbrahim Ergen, "Güzel bir ortam oldu. Burada ailelerimizle bayramlaşma fırsatımız oldu. Aile büyüklerimizin öncülüğünde 7 yıldır yapılan bir etkinlik. Ülke dışından bizim gibi gelen insanlar da var. Onlarla burada kaynaşıyoruz." diye konuştu.

    Bu tür programların ailelerin kaynaşması ve gençlerin tanışması açısından önemli olduğuna değinen Çağatay Maraş da, “Ramazan Bayramı dolayısıyla Mardin Midyat’tan buraya geldik. Hem ailemizle bayramlaştık, hasret giderdik. Hem de bu programda tanıdığımız tanımadığımız akrabalarımızla bayramlaşma fırsatını bulduk. Gencinden yaşlısına kadar herkes burada, birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada yemek yiyor. Dayanışmayı, kaynaşmayı, paylaşmayı bizlere hatırlatan bu programı düzenleyen aile büyüklerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar