Aile Sağlık Merkezi çalışanlarıdan 'acil' eylemi

Aile Sağlık Merkezi (ASM) bünyesinde görev yapan bir grup sağlık çalışanı, acil servislerde görevlendirilmelerini protesto etmek için İstanbul Sağlık Müdürlüğü önüde eylem yaptı. Grup, 'ASM çalışanları, acil servislere gönderilmesin'...

Google Haberlere Abone ol
Aile Sağlık Merkezi çalışanlarıdan 'acil' eylemi

Aile Sağlık Merkezi (ASM) bünyesinde görev yapan bir grup sağlık çalışanı, acil servislerde görevlendirilmelerini protesto etmek için İstanbul Sağlık Müdürlüğü önüde eylem yaptı. Grup, 'ASM çalışanları, acil servislere gönderilmesin' şeklinde slogan attı.

Çok sayıda sağlık çalışanı ile sendika üyelerinin katıldığı eylemde, İstanbul Tabip Odası, Pratisyen Hekimler Derneği İstanbul Şubesi, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanları Derneği, İstanbul Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İstanbul Şubesi ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışması Sendikası tarafından ortak açıklama yapıldı.

‘Hipokrat’ın yeminine sadık kalarak mesleğimize ve işimize sahip çıkacağız’ başlıklı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, ASM çalışanları için uzun ve esnek çalışma modelini yaşama geçirmek adına, hastane acillerinde yaşanan sorunları ya da 'acil nöbet olmadan hekimlik yapılamaz' gibi türlü bahaneleri gerekçe göstererek kamuoyunu yanıltmak istemiştir. Ancak her seferin de bu gerekçelere sığınarak çalışanların kazanmış haklarını elinden almaya çalışan Sağlık Bakanlığı inandırıcılığını yitirmiştir.” denildi.

Eylemde yapılan diğer konuşmalarda, Aile Salık Merkezi (ASM) çalışanlarının acil servislerde görevlendirmesine tepki gösterildi. Acill servislerde çalışacakların ayrı bir profesyonellik ve eğitim gerektirdiğine işaret eden konuşmacılar, ASM çalışanlarının acil servislerde çalıştırılmasının amacının buralardaki asıl sorunları örtbas etme gayreti olduğunu ileri sürdü.

Eylemde ‘Acil nöbet dayatmasından vazgeçin’, ’Haksız hukuksuz nöbete hayır’, Acilde nöbet tutmayacağız’, yazılı döviz taşıyan sağlık çalışanları 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Hükümet yasanı al başına çal', 'Angarya çalışmak istemiyoruz' ve 'Köle değil sağlıkçıyız' şeklinde slogan attı.

CİHAN

Yorumlar