Aile içi ve kadına şiddet önlemleri anlatıldı

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve uygulama yönetmeliği kapsamında, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi için kolluk kuvvetleri ile Malatya Aile-Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü.

Google Haberlere Abone ol
Aile içi ve kadına şiddet önlemleri anlatıldı

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve uygulama yönetmeliği kapsamında, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi için kolluk kuvvetleri ile Malatya Aile-Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına yönelik istişare toplantısı yapıldı.

Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu'nda yapılan toplantıya, jandarma ve polisin ilgili personelleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki yetkililer katıldı.
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, yaptığı konuşmada, kadına karşı şiddet isimli kanunun şiddet gören her birey için uygulandığını belirtti. Temel bir insan hakkı ihlali olan şiddetin ortadan kaldırılması için ‘sıfır tolerans’ ilkesi çerçevesinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Taş, şöyle devam etti: “Türkiye’ de 14 İlde pilot uygulama ile başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açılmıştır. Şiddetin ortadan kaldırılması amacı ile yürürlükte olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında çalışmalar yürütmektedir. Bakanlığa bağlı kuruluşlar (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, Kadın Konukevleri, Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimleri ) ve kolluk birimlerine bağlı pek çok kuruluş bu kapsamda yapılan çalışmalarda görev almaktadır.”

Malatya’da 4 Şubat’ta Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kurulduğunu anlatan Taş, “Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği ve çalışmaların yedi gün yirmidört saat esasına göre yapıldığı bir kuruluştur. Kanunun uygulama yönetmeliği kapsamında çalışmalar yürütmektedir. İlgili Kanun Kolluk Kuvvetleri, Aile Mahkemeleri ve Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin ortak çalışmalarını öngörmektedir. Bu kapsamda yürütülmekte olan çalışmalarda Kolluk Kuvvetleri ile yaşanılan aksaklıkların giderilmesi, Kolluk Kuvvetlerinin iş ve işleyişinin anlaşılması, çalışma sistemi ile ilgili fikir birliğine varılması bu doğrultuda daha etkin ve aktif bir uygulama amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Taş, amaçlarının hem yasal görevler hem de vicdani sorumluluk ölçüsünde hizmeti en hızlı şekilde yerine getirmek olduğunu ifade etti.

Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Berna Bal Oğuztürk kanunla ilgili sunum yaptı. Toplantı Psikolog Gülşen İlçin’in ‘şiddet dili’ konulu sunumuyla tamamlandı.
CİHAN

Yorumlar