'Aile içi şiddete maruz kalan erkeklerin oranı yüzde 2 ve bunlar yaşlı'

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kahyaoğlu, Türkiye’de aile içi şiddete uğrayanların yüzde 98’ini kadınların oluşturduğunu belirterek, “Sadece yüzde 2’si erkekler, aile içi şiddete maruz kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Aile içi şiddete maruz kalan erkeklerin oranı yüzde 2 ve bunlar yaşlı'

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kahyaoğlu, Türkiye’de aile içi şiddete uğrayanların yüzde 98’ini kadınların oluşturduğunu belirterek, “Sadece yüzde 2’si erkekler, aile içi şiddete maruz kalıyor. Bunlarda evde kalan yaşlı erkekler.” dedi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler” isimli panel dizisinin dördüncüsü Bursa’da gerçekleştirildi. Düzenlenen panelde ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması’ için yapılması gerekenler değerlendirildi. ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için erkekler dünyasında farkındalık oluşturmak’ amacıyla düzenlenen panel, yoğun ilgi gördü.

Daha önce İstanbul, İzmir ve Mersin’de düzenlenen panelin dördüncüsünde Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesi Vakıf Fonu’nun finansal desteği ile AÇEV tarafından yürütülen ‘Şiddetsiz Aileler için Baba Eğitimleri’ Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen panelde baba eğitiminin önemine dikkat çekildi.

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın, Türkiye’de cinsiyet eşitliğini sağlamak için atılması gereken çok adım bulunduğunu ve en önemli unsurun erkeklerde farkındalık oluşturulması olduğunu söyledi.

Nalan Yalçın, şunları söyledi: “Bu panelde erkeklerinde cinsiyet eşitliği konusunda kadınlarla beraber birlikte yer alıp bu faaliyeti birlikte götürebileceklerini ve erkeklerin de bu konuda neler yapabileceklerine dikkat çekmek için bu paneli düzenledik.” dedi.

Nalan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz AÇEV olarak aslında erken çocukluk dönemine yönelik erken çocuklukta çocuğu ve çevresini geliştirmek ve daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için programlar oluşturuyoruz. Bu programlarda ki esas amacımız erken çocuklukta çocuğun yararına bir şeyler yapabilmek.”
KADINLARIN YÜZDE 98’İ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kahyaoğlu da; panelin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Çünkü Türkiye’de anne babalık ve çocukların yetiştirilmeleri çok önemli. Özellikle kız ve erkek çocuklarının eşit fırsatlarda yetişmeleri ve anne babalarında bu konularda uygun bilgilerle desteklenmesini önemsiyoruz. Örneğin kız ve oğlan çocukların okuma haklarını, evdeki her konuya katılım haklarını sağlık ve gelişim haklarını eşit seviyede desteklenmesini gündeme getiriyoruz.” dedi.

Türkiye’de aile içi şiddete uğrayanların yüzde 98’ini kadınların oluşturduğunun altını çizen Serkan Kahyaoğlu, “Türkiye’de aile içi şiddete baktığınızda aile içi şiddete uğrayanların yüzde 98’i kadınlar, sadece yüzde 2’si erkekler, aile içi şiddete maruz kalıyor, bunlarda evde kalan yaşlı erkekler.” şeklinde bilgi verdi.
Çocuklara yönelik de şiddet görüldüğünü anlatan Kahyaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yüzde 60’a yakın evin içinde çocuklar bir şekilde şiddete maruz kalıyor. Bunun büyük bir orandaki kısmı da anneler tarafından yapılıyor. Baba tarafından da yapılıyor. Aslında şiddetin zincirleme etkisi var. Erkekten kadına, kadından çocuklara şeklinde, veya babadan direkt çocuğa şeklinde.”
CİHAN

Yorumlar