Aile hekimlerine 30 saat nöbet sınırı

Aile hekimleri hafta içi sekizer saat, hafta sonu ise on altı saatten fazla olmamak üzere haftalık toplam 30 saatten fazla nöbet tutmayacak

Google Haberlere Abone ol
Aile hekimlerine 30 saat nöbet sınırı

Aile hekimlerinin nöbetine ait planlama, aile hekimliği uygulamasında aksamaya yol açmayacak biçimde yapılacak ve hafta içi sekizer saat, hafta sonu ise onaltı saatten çok olmamak üzere haftalık yekün 30 saatten çok nöbet tutturulamayacak.

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Yönetmelik değişikliğiyle eğitim, aile sağlığı merkezinde yada biriminde, tıpta uzmanlık mevzuatında belirlenen mesuliyeti çerçevesinde, asistanlarca sunulan aile hekimliği hizmetlerini ve bu personelin eğitimlerini koordine eden, öğretim üyesi, eğitim görevlisi ve başasistan bu şeklinde tıpta uzmanlık mevzuatına oranla eğitim vermeye yetkili bireyler yapabilecek.

Eğitim aile hekimliği birimleri, eğiticinin gözetim ve koordinasyonunda, aile hekimliği hizmeti sağlayan bir asistan ile en az bir aile sağlığı elemanından oluşacak.

Eğitim aile sağlığı merkezi, eğiticinin gözetim ve koordinasyonunda, bir yada ansızın çok asistan ile aile sağlığı elemanlarınca aile hekimliği hizmetinin verildiği ve hepsi eğitim aile hekimliği birimlerinden oluşan sıhhat kuruluşları olacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar