Aile hekimleri için flaş izahat!

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulamasının Danıştay'ın kararıyla durulduğu haberleri üzerine izahat yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Aile hekimleri için flaş izahat!

Bakanlık, "Bu yönde verilmiş bir karar bulunmamaktadır" dedi.

İşte sağlık bakanlığı tarafından yapılan o izahat: 
 
Bu gün medyada yer sektör “Danıştay Yürütmeyi Durdurdu, Aile Hekimlerinin Nöbet Sorunu Ortadan Kalktı” gelişmeleri gerçeği yansıtmadığından aşağıdaki izahatnın yapılmasına lazım duyulmuştur. Bilindiği üzere aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının nöbetleri 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve bu kanuna istinaden yayımlanan mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Yürürlükteki nöbete ait yönetmelik hükümlerinin iptaline yönelik ilgili yargı mercilerince verilmiş bir karar bulunmamaktadır. 
 
Basın yayın organlarında yer sektör mahkeme kararı 2011 yılında yürürlükte bulunan mevzuata oranla verilmiştir. Bu tarihten sonra aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili var uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Bu çerçevede verilen karar türkiye genelindeki aile hekimliği nöbetlerinin durdurulması ya da kaldırılmasını etkileyen bir karar olmayıp, aile hekimliğindeki nöbet uygulamaları ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir. 
 
Aksi yönde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar