Aile eğitimi programına katılan velilere sertifika verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen Aile Eğitimi Programı'na katılan veliler için sertifika töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aile eğitimi programına katılan velilere sertifika verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen Aile Eğitimi Programı'na katılan veliler için sertifika töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 7-19 yaş arasında çocuğu bulunan ailelere yönelik programa katılan 202 veliye sertifika verildi.

Belediye Kültür Sanat Merkezi'ndeki törende konuşan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, “Bir insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne babanın çabası ve endişesi, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yön gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. 7-19 yaş aile eğitimi programı, ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmeyi destekler. Doğum öncesinden başlayarak çocuğun gelişmesinde önemli rol oynayan anne babanın çocuğuna en iyi imkanları sağlaması, çocuğun eğitime etkin olarak katılabilmesi, onunla sağlıklı bir etkileşime girmesi ve gelişimi destekleyici uyarıcı bir ortam hazırlamak için önemli bir unsurdur.” dedi. Öğrenci velileri adına konuşan Zekiye Abdurrahmanoğlu da çocuk yetiştirmenin sorumluluk, sabır, emek ve beceri isteyen çok keyifli bir iş olduğunu söyledi. Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta ise, "Temel anlamda insan ilişkileri becerisi kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu beceriyi kazandırırken de işin doğrusu sadece tek yönlü bir eğitim, tek yönlü bir ileti de vermiyoruz. Genelde bu programlarda yüzde 95 anne, yüzde 5 baba ağırlığı var. Ben programda emeği geçen herkese tek tek teşekkür eder, sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, başarılı ve güzel bir program geçirmenizi temenni ederim.” şeklinde konuştu. Eğitim programını her zaman önemli gördüğünü belirten Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da, "Bu tür eğitimlerle bir aynada kendimizi gösteriyoruz. Bizde bir yanlış tavır, yanlış alışkanlıklar varsa gözden geçirip bir de toplum psikolojisi içerisinde yaptığımız yanlışlıkları öğreniyoruz. Biz sözümüzü yerine getirmediğimizde, bu küçük bir söz bile olsa küçük kızınız veya oğlunuz size, 'Sen sözünde durmuyorsun.’ diye sözler söyleyebiliyor.” dedi.

Sertifika törenine Kaymakam Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, RAM Müdürü Tarık Dursun Dinçer, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.





CİHAN

Yorumlar