Aile Destek Merkezi'nde halı kesim töreni düzenlendi

Siirt Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) genç kızlara ve bayanlara meslek kazandırma amacıyla açılan halı dokumacılığı kursunda dokunan ilk halının kesimi, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın’ın katıldığı törenle.

Google Haberlere Abone ol
Aile Destek Merkezi'nde halı kesim töreni düzenlendi

Siirt Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) genç kızlara ve bayanlara meslek kazandırma amacıyla açılan halı dokumacılığı kursunda dokunan ilk halının kesimi, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın’ın katıldığı törenle yapıldı.

Aile Destek Merkezi'nde yapılan törene Arzu Aydın’ın yanı sıra vali yardımcılarının eşleri Asuman Pala ve Sinem Yörük ile İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun eşi Dilek Ekizoğlu katıldı. Atölyeler hakkında Aile Destek Müdüresi Ayşe Demir’den bilgi alan Aydın, dokunan halıları inceledi ve ilk halıyı törenle kesti. Davetliler de dokunan diğer halıları kesti.

Halı kilim atölyesinde çalışan kursiyerleri kutlayan Arzu Aydın, "Amacımız bu sanatsal değeri yüksek olan ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatını geliştirmek, hem de genç kız ve hanımlarımızı kendi yaşadıkları mahallelerde meslek sahibi yaparak, üretime kanalize etmek ve onların ev ekonomilerine katkıda bulunmayı sağlamaktır.” diye konuştu.

Toplam 30 bayanın katıldığı kurslar ile bayanlara meslek kazandırılması, bayanların aile bütçelerine katkı sunulması hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar