"Aile Bakanlığı yapmış Fatma Şahin yuvalarımızı dağıtmasın"

Büyükşehir Yasası ile kapanan özel idarelerde çalışan işçiler başka illere gönderiliyor. Gaziantep İl Özel İdaresi'nde çalışan yaklaşık 250 vatandaş, kendilerinin başka illere gönderilmek istendiğini ve mağdur edildiklerini ifade...

Google Haberlere Abone ol
"Aile Bakanlığı yapmış Fatma Şahin yuvalarımızı dağıtmasın"

Büyükşehir Yasası ile kapanan özel idarelerde çalışan işçiler başka illere gönderiliyor. Gaziantep İl Özel İdaresi'nde çalışan yaklaşık 250 vatandaş, kendilerinin başka illere gönderilmek istendiğini ve mağdur edildiklerini ifade etti. Yasa gereği bu kişilerin büyükşehir ve merkez ilçelere dağıtılması gerektiğini belirten Türkiye Yol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Barutçu, 2 aydır köylere hizmet gitmediğini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, eski bir Aile Bakanı olarak aileleri ayırmamasını istedi.

Gaziantep Özel İdaresi'nin kapanması ile işçi ve memur vatandaşlar Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçelerine dağıtıldı. Yasa gereği Büyükşehir ve merkez ilçelerde çalışmaları gerekmesine rağmen merkeze uzak mesafelerdeki ilçelere dağıtılan işçiler, şimdi başka illere gönderilme tehlikesini yaşıyor.

"FATMA ŞAHİN SEÇİMDEN ÖNCE SÖZ VERDİ, ŞİMDİ RANDEVU DAHİ VERMİYOR"

Seçimden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile konuyu konuştuklarını söyleyen Türkiye Yol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Barutçu, Şahin'in kendilerine seçimden önce söz vermesine rağmen şimdi randevu dahi alamadıklarını, yaklaşık 250 kişinin mağdur edildiğini açıkladı.

Özel İdare çalışanlarının Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerine ve bazılarının da şehir dışına gönderilmek istendiğini söyleyen Barutçu, çoğu işçinin emekliliğine az bir süre kalmasına rağmen işçilerin çocuklarından, eşlerinden ayrılmak istendiğini kaydetti. Barutçu, “Diğer illerde Özel İdare çalışanları Büyükşehir ve merkez ilçelere dağıtıldı. Gaziantep'te ise işçi, memur, bayan, erkek demeden Oğuzeli, Karkamış ve Nizip'e gönderildi. Şimdi bu 3 ilçe belediye başkanı, bizden form doldurmamızı ve bizi başka illere göndermek istiyor. Bu vatandaşlarımızın çoluk çocuğu Gaziantep'te okuyor. Eşleri başka kurumda çalışıyor. Aileden sorumlu bakanlığımızı yaptı Fatma Şahin. İnşallah sesimizi duyar. Yuvaların dağılmasına engel olur. Bu arkadaşlarımızın her biri bir ile gidecek.” dedi.

Çoğu insanın yuvasından uzak kalacağına dikkat çeken Barutçu, “Buradaki insanların çoğunun emekliliği geldi. 3-5 yıllığına başka illere gitmesi yazık, günah. 50 gündür hiç bir köye bir hizmet gitmedi. Yaklaşık 250 kişi bu mağduriyeti yaşıyor.” diye konuştu.

Mağdur edilmek istemediklerini dile getiren Hatice Karcı isimli bir çalışan ise bu uygulamayı hak etmediklerini ifade etti. Karcı, “Emekliliğine az bir süre kalan insanların düzenini bozarak, aileyi parçalamaya değer mi? Sayın Başkanımızdan rica ediyoruz, bizleri bölmesin, ayırmasın. Benim emekliliğime 1 buçuk yıl var. 1 buçuk yıl için ben şehir dışında düzenimi nasıl kurayım. Benim evde hastam var, yaşlı annem var, genç kızım var. Nasıl bırakıp gideceğim?” diyerek yaşadıkları mağduriyeti açıkladı.

"AYLARDIR GAZİANTEP'İN KÖYLERİNE HİZMET GİTMİYOR"

Eski Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin'in, kendilerini dışarı bırakmasının çok zorlarına gittiğini söyleyen Talat Türkoğlu isimli bir işçi vatandaş da “Düşünün, hepimizin aileleri dağılacak. Şehir dışına gideceğiz, hepimizin ailesi var, çocukları var. Kredisi olan insanlar var. 2 aydır çalışamıyoruz. Aylardır köylere hizmet gitmiyor.” ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının ardından, yaşadıkları mağduriyeti dile getiren vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den konuyla ilgili yardım istediklerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar