AİHM de Cizre talebini reddetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Cizre'deki sokağa çıkma yasağıyla ilgili tedbir talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi de aynı talebi benzer bir şekilde cevaplandırmıştı

Google Haberlere Abone ol
AİHM de Cizre talebini reddetti

Son Haberler

Anayasa Mahkemesi'nin ardından AİHM de tedbir talebini reddetti. 

Anayasa Mahkemesi'nin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de Cizre'de bir binanın bodrum katında yaralılar olduğu iddiasıyla güvenlik güçlerine kurulan tuzağı gördü ve tedbir taleplerini reddetti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralı oldukları halde sağlık hizmetlerine erişemediklerini ileri süren kişilerin, sokağa çıkma yasağının uygulanmaması ve yaşamları ile fiziksel bütünlüklerinin korunması konularındaki tedbir taleplerini AİHM de reddetti.

Bölgede yaşayan 14 kişinin yaptığı başvuruda AİHM, Anayasa Mahkemesi'nin kararına atıfta bulunarak bu kararın geçerli olduğunu ve başvuranların belirttikleri şikayetler hususunda olanaklar dahilinde geçici bir yardım imkanı sunabileceği kanısına ulaşıldığını bildirdi.

Hükümeti, başvuranların genel durumları ve sağlık durumları hakkındaki gelişmeler konusunda mahkemeyi bilgilendirmeye davet eden AİHM'in, başvuranları ise doğrudan acil servislerle irtibat kurmaya teşvik ederek, acil servislere, sağlık durumları ve bulundukları konum hakkında doğru ve geçerli bilgiler vermelerini istediği kaydedildi.

Yorumlar