Ahmet Türk Mardin'de oyunu kullandı

BDP'nin desteklediği Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, Yalım İlköğretim Okulu 1215 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk Mardin'de oyunu kullandı

BDP'nin desteklediği Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, Yalım İlköğretim Okulu 1215 nolu sandıkta oyunu kullandı. Eşi Mülkiye Türk ile birlikte oyunu kullanan Ahmet Türk, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, yerel seçimlerin Türkiye’nin demokrasisi adına çok önemli olduğunu belirterek, bunu bir referandum olarak değerlendiklerini söyledi. Türkiye’deki değişim ve dönüşüm konusunda genel olarak çok daha önemli bir seçim olduğunu belirten Türk, ”Bu bir referandumdur. Herkesin bir sınavdan geçeceği bir seçimdir. Biz bu ülkede çoğulcu, katılımcı ve demokrasinin gelişimini istiyoruz.” dedi.

Yerinde yönetim ilkesini esas alarak halkı yönetime katılmaya esas aldıklarını ifade eden Türk, ”Biz burada yerinde yönetim anlayışının esas alınmasını istiyoruz. Sadece Kürdistan’da değil bütün Türkiye’ye yerinde yönetim ilkesi açısından önemli bir seçim olarak görüyoruz. Orta Doğu’ya ve Türkiye’ye baktığımızda artık halkların demokrasiye katılımının kaçınılmaz olduğunu görüyoruz. Umut ediyoruz ki yeni dönemde belediyede çoğulcu ve katılımcı halkların güçlü ittifakı ile yeni bir anlayışla geleceğiz.“ diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar