Ahmet Türk: Barış sürecini provoke etmeye yönelik çabalar var

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Barış sürecinin kalıcı bir barışa dönmesi için herkesimin her türlü hassasiyeti gösterdiğini ifade etti. Türk, "Ancak zihinsel olarak barışa henüz hazır olmayan bir hükumet ve güvenlik...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk: Barış sürecini provoke etmeye yönelik çabalar var

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Barış sürecinin kalıcı bir barışa dönmesi için herkesimin her türlü hassasiyeti gösterdiğini ifade etti. Türk, "Ancak zihinsel olarak barışa henüz hazır olmayan bir hükumet ve güvenlik güçleri vardır. Barış sürecini provoke etmeye yönelik çabalarının olduğunu gördük. Lice katliamı Kürtlerin kaldıramayacağı bir katliamdır." dedi.

    BDP Mardin Merkez Artuklu İlçe Teşkilatı, Lice’de yaşanan olaylar ve 2 kişinin öldürülmesi işle ilgili basın açıklaması yaptı. BDP Merkez ilçe örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, BDP Mardin İl Eş Başkanı Hasibe Mengilkaon, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Artuklu İlçe Eş Başkanı Hasan İlhan ve Kızıltepe, Savur, Ömerli, Artuklu belediye eş başkanları ve meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

    Grup adına açıklama yapan BDP Artuklu İlçe Teşkilatı Eşbaşkanı Hasan İlhan, "Mardin’den AKP hükümetine uyarıda bulunuyoruz. Çatışmasızlığı bozmaya çalışan AKP hükumeti son zamanlarda Öcalan ile yapılan görüşmelere sadık kalmadı." şeklinde konuştu.

    TÜRK: ZİHİNSEL OLARAK BARIŞA HENÜZ HAZIR OLMAYAN BİR HÜKÜMET VE GÜVENLİK GÜÇLERİ VARDIR

    Daha sonra Lice’de yaşanan olayları hakkında değerlendirmede bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise Lice’de yaşamını yitiren iki vatandaş için başsağlığı dileğinde bulundu. "Kürt halkı her zaman şehitlerinin mücadelesinin arkasında duracak" diyen Ahmet Türk, bu katliamcı mantığa gereken cevabı vereceğini söyledi.

    Ahmet Türk, "Lice katliamı karşısında hükümetin ve devletin bu tavrını bütün gücüyle bütün direnişi ile bunu kınamalı ve gereken demokratik tepkilerini her yerde göstermelidir. Kürtler artık devletin yanıltıcı ve aldatmacı politikalarına artık kanmayacak Kürt halkı özgürlüğü doğru yürüyen bir halktır. Özgürlük mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Kürtler barıştan yana ama barışı kişiselleştirmemiş anlayışlara karşıda asla ve asla taviz vermeden mücadelesini sürdürecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar