Ahmet Taş: 16 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat hukuksuzluğu sürüyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye’de ve bölgesinde, dünyanın birçok yerinde 2013 yılı boyunca cuntacıların, katillerin hukuku, vicdanı ve tüm insani değerleri hiçe sayarak insanlığa karşı suç işlem.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Taş: 16 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat hukuksuzluğu sürüyor

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye’de ve bölgesinde, dünyanın birçok yerinde 2013 yılı boyunca cuntacıların, katillerin hukuku, vicdanı ve tüm insani değerleri hiçe sayarak insanlığa karşı suç işlemeye devam ettiğini açıkladı. Taş, 16 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat ile ilgili hukuksuzluğun devam ettiğini dile getirerek tepki gösterdi.

Ahmet Taş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde 30 yılı aşkın bir süredir akan kanı durdurmak, devletin geçmişte yaptıklarından vazgeçmek için başlattığı barış sürecini devreye koyması 28 Şubat ve 12 Eylül darbecilerini mahkeme önüne çıkarması, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için soruşturmalar başlatıldı. Buna rağmen Salih Mirzabeyoğlu, Zeki Şengöz, Fahri Memur gibi 28 Şubat mağdurları haksız ve hukuksuzca ceza evlerinde ömür tüketiyor. 28 Şubat’tan 16 yıl sonra Nurettin Kayan’ın bu dönemle ilgili soruşturma sonucunda ceza evine girmesi bu dönemle ilgili hukuksuzluğun devam ettiğinin kanıtıdır. 28 Şubat soruşturmasında darbe suçundan haklarında soruşturma açılan sanıkların büyük bir kısmının cezaevinden salıverilmesi de ayrı bir hukuk garabetidir. Uzun süren tutukluluk halleri sebebiyle KCK tutukluları ve seçilmiş milletvekillerinin haklarında hüküm verilmeden yıllarca cezaevlerinde tutuklu kalmaları da ayrı bir hukuk garabetidir. 28 Şubat döneminin siyasi yargı kararlarının yok sayılarak mağdurların adil yargılanmaları için Mazlumder’in konuyla ilgili topladığı 100 bin imzayı meclis başkanlığına ulaştırmasına rağmen bu konuyla ilgili hukuki bir düzenleme yapılamaması ayrı bir eksiklik olarak ortaya çıkmıştır."

Taş, Suriye'de 3 yıldan beri devam eden çatışmalarda her gün yüzlerce insan hayatını kaybetmeye devam ettiğini dile getirerek, "Yüzlerce insan sakat kalmakta, milyonlarca Suriyeli ülke içinde ve dışında sığınmacı konumunda insanlık dramı yaşamaya devam etmektedir. Mısır da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı Arabistan Krallığı, Körfez ülkeleri, ABD ve İsrail ile diğer batılı ülkelerin desteği ile meşru yönetimi deviren cuntacıların iradesine sahip çıkmak isteyen Mısır halkına karşı başlattığı saldırılarda 5 binden fazla Mısırlı hayatını kaybetti, binlercesi de her türlü hukuk yok sayılarak cezaevlerine kondular. Fransa’nın Orta Afrika ve Mali de, ABD’nin Afganistan ve Pakistan da Çin Halk Cumhuriyetinin Doğu Türkistan da katliamları ve insan hakları ihlalleri devam etmiş olup dünyanın birçok yerinde eroin, fuhuş ve organ mafyasının insanlık dışı faaliyetleriyle insanlar mağdur edilmeye devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

2014 yılı için temennilerde bulunan Ahmet Taş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Mazlumder olarak haksızlıkların, hukuksuzlukların devam ettiği 2013 yılındaki insanlık dışı olayların 2014 yılında yaşanmaması için her türlü hukuki, sosyal ve ekonomik tedbirlerin alınması için erdemini kaybetmemiş tüm insanları, kurumları ve devletleri yoğun çaba göstermeye ve tedbirler almaya devam ediyoruz."
CİHAN

Yorumlar