Ahmet Davutoğlu: Serbest kalan 32 Türk şoförü Ankara’ya getiriyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ta alıkonulan 32 Türk TIR şoförün serbest bırakıldığını doğruladı. Davutoğlu, “İnşallah geride kalan 49 vatandaşımızı da en kısa zamanda ülkemize getirmek için gece gündüz çalışmamızı...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Davutoğlu: Serbest kalan 32 Türk şoförü Ankara’ya getiriyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ta alıkonulan 32 Türk TIR şoförün serbest bırakıldığını doğruladı. Davutoğlu, “İnşallah geride kalan 49 vatandaşımızı da en kısa zamanda ülkemize getirmek için gece gündüz çalışmamızı devam ettireceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, gün içinde medyaya yansıyan TIR şoförlerin serbest kaldığı haberlerini sürecin devam ettiği gerekçesiyle teyit etmekten sakındı. Ancak beklenen açıklama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dan geldi. Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında üç haftayı aşkın süredir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından rehin alındığı ifade edilen 32 Türk şoförünün serbest bırakıldığı bilgisini paylaştı.

Kriz Masası bilgilendirmesini bizzat kendisinin yapma ihtiyacını hissettiğini kaydeden Davutoğlu, “Dün akşam itibariyle olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık. Vatandaşlarımızı güvenli bir alana gelmedikçe açıklama yapmıyoruz. Memnuniyetle ifade ediyorum ki, bundan 15 dakika önce başkonsolos tarafından teslim alındı. Şuanda Erbil’e doğru hareket halindeler. Sağlıkları iyi. Sadece bir vatandaşımız için özel muayene söz konusu olabilir.” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZ AKŞAM İTİBARİYLE ANKARA’YA İNTİKAL EDECEK’

Kendilerine ilk bilgilerin dün akşam iftar saatlerinde geldiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, süreci sağduyulu kontrol eden emeği geçen herkese teşekkür etti, MİT Müsteşarlığı personeline özel şükranlarını sundu. Davutoğlu, “Şuanda THY uçağımız İstanbul’dan havalandı. 17.00 gibi Erbil’e inecek. Akşam itibariyle Ankara’ya intikal edecekler. Sonra her vatandaşımız memleketlerine gönderilecekler.” şeklinde konuştu.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

IŞİD tarafından halen alıkonulan Musul Başkonsolosluk personeli için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “İnşallah geride kalan 49 vatandaşımızı da en kısa zamanda ülkemize getirmek için gece gündüz çalışmamızı devam ettireceğiz. Hiçbir şey bir vatandaşımızın canından daha kıymetli değildir.” dedi.

Kamuoyuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Davutoğlu, şoförler ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

CİHAN

Yorumlar