Ahmet Boztaş: Bölge destinasyonunda sağlık turizmini ön plana çıkarmalıyız

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede turizm canlılığının yılın 12 aya yayılması için sağlık turizminin ön plana çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Boztaş: Bölge destinasyonunda sağlık turizmini ön plana çıkarmalıyız

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede turizm canlılığının yılın 12 aya yayılması için sağlık turizminin ön plana çekilmesi gerektiğini bildirdi. Başkan Boztaş, alternatif turizm kapsamında Manavgat'ta 'Sağlık Serbest Bölgesi' oluşturulmasının aciliyet arz ettiğini söyledi.

Manavgat'ın turizm altyapısının sağlık turizminde marka olamaya elverişli olduğunu belirten MATSO Başkanı Boztaş, sağlık turizminin canlanmasının bölgede turizmin yılı 12 ayına çıkarılmasında pozitif etki yapacağını kaydetti. MATSO 2014-2017 Stratejik Planı ve Manavgat 2023 Eylem Planı çalışmaları kapsamında 9. Meslek Grubu üyelerinin katılımıyla Lake&River Side Hotel'de gerçekleştirilen Arama Toplantısı'nda Meclis Başkanı Kerim Erdem, yönetim kurulu üyeleri ve 9. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Atalay da hazır bulundu.

Toplantıda, Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr. Dursun Aydın da, bakanlığın gerçekleştirdiği yatırımlarına ve sektörel düzenlemelere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Boztaş, yaptığı konuşmada, bölgede turizmin 7 aya endeksli olduğunu ve kışın konaklama tesislerinin önemli ölçüde kapandığına dikkat çekti. Tesislerin kapalılığına bağlı kış aylarında turizmde durgunluk yaşanması nedeniyle ilçede sosyo-ekonomik bazı sıkıntılar yaşandığının altını çizen Boztaş, "Manavgat 1980'li yılların başından itibaren turizm merkezi haline gelmesine rağmen turizmde yeteri kadar pay alamıyoruz. Manavgat'ta ölü sezon diye tabir edilen 4-5 aylık dilimde hayat neredeyse duruyor. Turizmin 12 aya yayılması ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda gerek turizmin çeşitlendirilmesi gerekse yeni yatırım alanlarının yaratılması noktasında projeler üretmeliyiz." dedi.

Bölge destinasyonunun turizm ağırlığının deniz-kum-güneş üçlüsüyle özdeşleştiğini aktaran Boztaş, alternatif turizm alanlarının ivedilikle yatırıma açılması gerektiğini söyledi. Boztaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2008 yılında onanan Oymapınar Turizm Bölgesi'nin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ardından alt ölçekli planların bir an önce tamamlanması ve yatırımcılara açılmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.

OYMAPINAR SAĞLIK TURİZMİNE EN UYGUN BÖLGE

Oymapınar'ın alternatif turizm yatırımlarına en uygun yerlerinden biri olduğuna işaret eden Boztaş, sözlerine şöyle sürdürdü: "Turizmdeki hareketliliğin sürdürülebilir olabilmesi için alternatif yatırımlara ihtiyaç bulunuyor. Turizm hareketini yılın tamamına yaymak gerekiyor. Bu kapsamda golf turizmi, spor turizmi, eko turizm, inanç turizm, sağlık turizmi ve kongre turizm yatırımları ile sektöre renk, çeşitlilik, canlılık kazandırmalıyız. Sağlık turizmi dünyada her yıl artış gösteriyor. Manavgat'ın iklimi sağlık turizmine çok uygun. İlçemizde sağlık turizmi ile ilgili stratejiler belirlenerek yeni fırsatlar sunulması gerekiyor. Sağlık turizmin medikal, termal turizm, spa, wellness, yaşlı ve engelli turizmi gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Ayrıca Manavgat'ta sağlık turizmi çeşitlerinden biri olan yaşlılar için tatil köylerin oluşturulması gerekiyor. Turizme yönelik terapi ve rehabilitasyon merkezleri kurulabilir. İlçe olarak bu saydıklarımı gerçekleştirirsek sağlık turizminde marka haline gelebiliriz. Mevcut turizm ürünümüzü sağlıkla çeşitlendirebilirsek ilçe ekonomisi daha da kalkınır. Kış aylarında yaşanan işsizlik ortadan kalkar." CİHAN

Yorumlar