Ahmet Aydın: 'bir Allah'ı dinlemediler'

TBMM Başkanvekili Aydın: "Pek çok millet karşıtı eylemlerin içinde bulundular ancak bu milletin asil duruşunu hesap etmemişlerdi. Herkesi dinlediler, bir Allah'ı dinlemediler"

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Aydın: 'bir Allah'ı dinlemediler'
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Pek çok millet karşıtı eylemlerin içinde bulundular ancak bu milletin asil duruşunu hesap etmemişlerdi. Herkesi dinlediler, bir Allah'ı dinlemediler." dedi.

Malatya'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Aydın, bu nöbetlere her yaştan insanların katıldığını söyledi.

Aydın, vatandaşların milletin geleceğini çalmak isteyenlere, vatanı bölmek isteyenlere, bu memleketi Suriye'ye dönüştürmeye çalışanlara, onların paslı yüreklerine karşı imanlı yürekleriyle hep meydanlarda olduğunu dile getirdi.

Memleketin evlatlarının imanlı yürekleriyle darbecilere, tanklara karşı galip geldiğini vurgulayan Aydın, "Bir insan eğer paletlerin altına yatıyorsa, tanklara karşı göğsünü siper ediyorsa, 'F-16'lardan gelen bombalar vız gelir' diyorsa, burada imandan başka bir şey aramak mümkün değil." ifadesini kullandı.

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbecilere karşı dik durduğunu belirtti.
Erdoğan'ın, eski Türkiye'deki gibi ilk tehditte şapkasını alıp gitmediğini anlatan Aydın, "O, milletin emanet ettiği koltuğu darbecilere teslim edip gitmedi. Darbecilere karşı ve bugüne kadar yapılan bütün kalkışmalarda mertçe durdu." diye konuştu.

Milletin, iradesine sahip çıkmak için tankların önüne yattığına dikkati çeken Aydın, "sahtekar, naylon" demokratların ise banka kuyruklarına, marketlere kaçtığını kaydetti.

Hasan Sabbah'ın Haşhaşilerinin tarihin karanlığında yer bulduğu gibi bugünkü Haşhaşilerin de tarihin karanlığında yerini alacağını dile getiren Aydın, "Onlar soruları çaldılar, bu milletin geleceğini çaldılar. Pek çok yere, siyonizme para aktardılar. Pek çok millet karşıtı eylemlerin içinde bulundular ancak bu milletin asil duruşunu hesap etmemişlerdi. Herkesi dinlediler, bir Allah'ı dinlemediler." diye konuştu.

Aydın, bundan sonraki süreçte de ülkede birliğin muhafaza edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar