Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifade verecek

Balyoz davasına ilişkin soruşturmada Taraf Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifade verecek

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı, Balyoz davasında kumpas iddialarına ait soruşturmada Taraf Gazetesi eski umumi Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Taraf gazetesi eski çalışanı gazeteci Yıldıray Oğur, zanlı şekilde ifade verirken, tahkikat kapsamında Balyoz haberlerinde imzası olan o dönemki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yazar Yasemin Çongar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

"ÇOLUK ÇOCUĞU BIRAKIN BENİ ALIN" DEMİŞTİ

Ahmet Altan Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının arkasından Cumhuriyet'e verdiği röportajda "Balyoz vuruş planlarının basılmasına ben karar verdim, çoluk çocuğu bırakın hadi bana gelin" demişti.

İŞTE ALTAN'IN O AÇIKLAMALARI

Ben Taraf gazetesinin kurucularından biriyim, o gazeteyi beş sene yönettim, Balyoz vuruş planlarının basılmasına ben karar verdim. O planları bin kere önüme getirseler bin kere da basarım. Darbecilerin zorbalığından da, hırsızların zorbalığından da nefret ederim. Bu duygum hiç değişmedi, hiç değişmeyecek. Onun için muhtelif kişilerin isimlerini ortada dolaştırarak, Baransu’yu tutuklayarak meselenin çevresinde dolaşmaktan vazgeçin. Yasemin Çongar’ı, Baransu’yu, şimdi itirafçı olmuş çoluk çocuğu bir kenara bırakın. O itirafçılar kendilerinin “kullanışlı aptal” olduklarını söyledikten sonra bizim de “kullanışlı aptal” olduğumuzu söylüyorlarmış. O biçare çocuklar, birkaç kuruş için bir hırsız çetesinin oda hizmetçiliğine soyundukları için yaşam onlara alçaklıkla aptallıktan öteki alternatif bırakmadı. Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını izah etmek mecburiyetinde kaldılar. Aptal olduklarını kabul etmezlerse, alçak olduklarını izah etmek mecburiyetinde kalacaklar çünkü. Zavallı çocuklar. Onlarla uğraşmayın, onlar zaten sizin adamınız olmuş. O haberi basan, o haberi basmaya karar veren, Balyoz’un bir vuruş hazırlığı olduğundan bir an dahi şüphe duymayan adam benim. Hadi gelin bir konuşalım bakalım, Balyoz planları “devletin saklı kalması gereken” bilgisi miymiş?

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar