Ahmet Altan: Toplum AKP'yi Kenara İtmezse Büyük Felaket Olur

Gazeteci yazar Ahmet Altan, 'Toplum, ya AKP'yi doğal yollarla kenara itip yaratıcı, üretici bir topluma dönüşür ya da tarihinde rastlamadığı büyüklükte sarsıntı ve acıyla karşılaşır.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan: Toplum AKP'yi Kenara İtmezse Büyük Felaket Olur

Taraf gazetesindeki umumi yayın yönetmenliği vazifesini bıraktıktan sonra uzun zaman ortalarda görünmeyen Gazeteci Yazar Ahmet Altan, sessizliğini Hürriyet gazetesi için bozdu. Gündeme dair ciddi izahatlarda olan Altan, 'Toplum AKP'yi kenara itecek. Yol ayrımındayız. Ya AKP'yi naturel yollarla kenara itip yaratıcı, müstahsil bir topluma dönüşür ve ya tarihinde rastlamadığı büyüklükte sarsıntı ve acıyla karşılaşır.' dedi.

AK PARTİ SEÇİMİ KAZANIRSA...

AK Parti'nin seçimleri kazanması zorunda Türkiye'nin aşırı iri bir yurt şiddetiyle karşı karşıya kalacağını savunan Altan, 'Kötü giden ekonomiye yurt şiddeti eklenmesi fiziksel kırılmaya yol açar.' diye konuştu.

AK PARTİ'Yİ İTTİHATÇILARA BENZETTİ

'AK Parti'yi İttihatçılara benzeten Ahmet Altan, şunları söyledi: 'İttihatçılar toplumun istediği sloganlarla geldi, sonra korkunç baskı uyguladı. AKP gibi. Birden yurt hazinesi ellerine geçti, delirmiş benzeri çaldılar. Şu anda Türkiye'de bir yolsuzluk orjisi yaşanıyor. Dalgalar halinde, hemen hemen ilçe düzeylerine yayılmış bir yolsuzluk örgütlenmesiyle karşı karşıyayız.'

Balyoz Davası hakkında en son gelişmeler

'BALYOZ'DA BAL GİBİ DARBE HAZIRLIYORLARDI'

Darbecilerin Yunan tragedyası kahramanlarına dönüştüğünü, 10 sene evvela yıkmaya çalıştıkları iktidarın önünde zırh olduklarını kaydeden Altan, 'Balyoz'da bal benzeri vuruş hazırlıyorlardı ve becerebilselerdi aşırı adam öldüreceklerdi... Balyoz vardı, Ergenekon vardı, kullanıcılarını öldürdü. Hâlâ bunu ifade etmek zorundayım.' ifadelerini kullandı.

Bugün paralellik diye hukukta noktayı olmayan bir suç icat edildiğini, kişilerin bu kavramla korkutulduğunu kaydeden Altan, ortada Cemaat'le ilgili bir suç olmadığını dile getirdi: 'Cemaat'in içinden adamlar suç işlediyse diyeceksin ki: Bak kardeşim bu adam suç işledi. Bak bu suçu. Ortada bir suç bulunmaz ki. Bir enlem lafı dolaşıyor.'

Ergenekon Davası hakkında en son gelişmeler

'TÜRKİYE'DEKİ REJİMİN ADI YARI DİKTATÖRLÜK'

'Şu anda Türkiye'deki rejimin ismi nedir?' sorusuna şu yanıtı verdi: 'Yarı diktatörlük. Ve iri ihtimalle seçimlerden sonra tam diktatörlüğe dönecek, bir felaket olacak. Susturmak için de bugünkünden iri şiddet uygulayacak. Başkanlık dediği şey bu. Ekonomik sıkıntıyla yurt şiddeti bir araya geldiğinde bu cemiyet patlar. Bunun dikişleri sırf bir yerde değil. Kürt-Türk konusu için var, şehirli-varoş dikişleri var, alaturka-alafranga dikişleri var. Bütün dikişleri tıpkı anda patlar ve öyle bir kargaşa menfaat ki! Tweet attığı için kişiler evinden alınıyor. Evi basılıyor! Bu zaten neyin geldiğini gösteriyor. Ama AKP'liler şunu bilsin: Bu gelen şey her insanın başına geliyor. Para kazanmayı aşırı seviyor olabilirler. Para kazanmanın da imkânı bulunmadığı bir yere gidiyoruz.' (Kaynak: Hürriyet)

TÜRKİYE EN ÇOK BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar