Ahmet Altan: Balyoz Belgelerini Ben Yayınladım, Benimle Konuşun

Taraf yazarı Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından, o dönem Taraf'ta genel yayın yönetmeni olan Ahmet Altan meydan okudu; 'Benimle konuşun' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan: Balyoz Belgelerini Ben Yayınladım, Benimle Konuşun

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Balyoz planı davasında yargılanan kimi sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ait yürütülen tahkikat kapsamında tutuklandı. Baransu, devletin saklı belgelerini ifşa etmekle suçlanıyor.

Balyoz Davası ile alakalı en son gelişmeler

Belgelerin yayımlandığı devir Taraf gazetesinin umumi yayın yönetmeni bulunan Ahmet Altan, konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesine bir ova gönderdi. Altan, 'O haberi basmaya karar verici benim. Buradayım. Çoluk çocuğu bırakın, ne konuşacaksanız benimle konuşun.' dedi.

Altan yazısında Balyoz'la ilgili sorularına da yanıt istedi.

İşte Ahmet Altan'ın yazısı:

Bizim Mehmet Baransu'nun evini basmışlar, on saat aramışlar, gözaltına almışlar, sonra da mahkemeye sevk edip tutuklamışlar.

Niye yapmışlar tüm bunları, neymiş suçu?

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, devletin güvenliğine ait belgeleri yoktur etmek, devletin güvenliğine ait ayrıntıları temin etmek, devletin saklı kalması gereken bilgilerini izahatk.'

teşkilat kurmuş fakat şimdilik 'örgütün öteki üyelerini' saptayamamışlar.

Bir bavul dolusu belgeyi savcılığa teslim ettiği durumda 'devletin güvenliğine ait belgeleri' yoktur ettiğini söylüyorlar, ne kadar evrak vardı ki Baransu yoktur etti?

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar