Ahmad Azam Ab.Rahman:"Gülen, milletine ihanet etti"

WADAH Genel Başkanı Ahmad Azam Ab.Rahman:"Gülen hareketi Türkiye devleti ve milletine ihanet etti"

Google Haberlere Abone ol
Ahmad Azam Ab.Rahman:"Gülen, milletine ihanet etti"
 Ümmetin Aydınlanması Teşkilatı (WADAH) Genel Başkanı Ahmad Azam Ab.Rahman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişimine ilişkin, "Gülen hareketi Türkiye devleti ve milletine ihanet etti." dedi.

Başkent Kuala Lumpur'da, Selangor Üniversitesindeki konferans salonunda, WADAH tarafından konuyla ilgili düzenlenen "Malezya halkının Erdoğan ve Türkiye ile dayanışması" adlı forumda konuşan Rahman, darbe teşebbüsü sonrasında Malezya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına destek verdiğini kaydederek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve hareketinin Türk milletine ve devletine ihanet ettiğini ifade etti.

Aralarında siyasetçi ve akademi dünyasından önemli isimlerin de yer aldığı geniş katılımlı forumda, darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının gücüne vurgu yapıldı. Bu çerçevede, İslam dünyasının Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonrası süreçte hem içerden hem de dışardan saldırıyla karşı karşıya olan Erdoğan'la dayanışma içinde olması çağrısı yapıldı.

Ahmet Azam Ab.Rahman, konuşmasında, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Erdoğan'ın öldürülmek istendiğini belirterek, bunun temelde Erdoğan'ın İslami hassasiyetlerle hareket etmesi ve ekonomik olarak Türkiye'nin önünü açmasıyla bağlantılı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara kapılarını açtığını, Arakanlı Müslümanların haklarını dile getirdiğini, Filistinlilere yardım ettiğini, Somali'yi yeniden inşa ettiğinin altını çizen Rahman, bu icraatlarıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir İslami anlayışı hakim kılma vizyonu sergilediğini söyledi.

Erdoğan'ın vizyon ve misyon sahibi bir lider olduğunu ve bundan dolayı başta İslam dünyası olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin onu bağrına bastığını ifade eden Ahmet Azam Ab.Rahman, Allah'tan, Erdoğan'ın çıktığı bu yolda başarıyla ilerlemesi için duacı olduğunu söyledi.
Forum sonunda Ahmet Azam ve katılımcılar "Biz Bir Ümmetiz" diyerek düşüncesini Türkçe olarak ortaya koydu.

Yorumlar