Ahirette nasıl hesap vereceğini soran sanığa hakim: Biz bu tarafla ilgileniyoruz

Elazığ’da eşini öldürdüğü için mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkın “Ahirette nasıl hesap vereceğim” sözüne hakim “Biz bu tarafla ilgileniyoruz” şeklinde karşılık verdi.Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Ahirette nasıl hesap vereceğini soran sanığa hakim: Biz bu tarafla ilgileniyoruz

Elazığ’da eşini öldürdüğü için mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkın “Ahirette nasıl hesap vereceğim” sözüne hakim “Biz bu tarafla ilgileniyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 27 yaşındaki Semra Aydın’ın öldürülmesine ilişkin davaya mahkeme başkanı ile sanık arasındaki ilginç diyalog damgasını vurdu. Duruşmaya sanık ve maktul yakınları ile avukatlar katıldı. Eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutukla yargılanan sanık Osman Aydın da (29)hazır bulunduruldu.

Mahkeme heyeti taraflara son sözlerini sordu. Maktul Semra Aydın annesi Hürriyet Çelik, sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Ömer Serdar, müvekkilinin cinayeti planlayarak gerçekleştirmediğini, aldatılması üzerine ani öfke sonucu işlediğini ifade ederek iyi hal durumunun göz önünde bulundurulmasını talep etti. Sanık Oktay Aydın ise cinayeti tasarlayarak işlemediğini, pişman olduğunu ifade etti. Aydın’ın “Ahirette nasıl hesap vereceğim” ifadeleri üzerine mahkeme başkanı “Biz bu tarafla ilgileniyoruz.” cümlelerini kullandı.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti nihai kararı açıkladı. Mevcut delillerle birlikte tarafların beyanlarını değerlendiren mahkeme heyeti sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. 13 Temmuz 2013’te Harput Mahallesi Gülmez Tepe mevkiinde bulunan kadın cesedinin Semra Aydın’a ait olduğu belirlenmişti. Eşiyle ilgili ‘kayıp başvurusu’nda bulunmadığı ortaya çıkan Oktay Aydın, 13 Eylül 2013’te eşini öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Aydın daha sonra suçunu itiraf etmişti.

CİHAN

Yorumlar