'Ahilik' konulu ödüllü uluslararası halk şiiri yarışması düzenleniyor

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu'nun almış olduğu karara göre, Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde “Ahilik konulu ödüllü uluslararası halk şiiri yarışması” düzenleneceği kaydedildi. Yarışmanın amacının, Ahiliğin...

Google Haberlere Abone ol
'Ahilik' konulu ödüllü uluslararası halk şiiri yarışması düzenleniyor

Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu'nun almış olduğu karara göre, Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde “Ahilik konulu ödüllü uluslararası halk şiiri yarışması” düzenleneceği kaydedildi.

Yarışmanın amacının, Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin tanıtılması, Ahilik kültürünün yaşatılması, günümüz şartlarına göre yeniden anlamlandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması olduğu ifade edilirken, kültürel ve ahlaki değerler manzumesini barındıran ve ahilik kültürünün birlik beraberlik ve dayanışma olgusunun tanıtılıp, özümsenmesinin hedeflendiği söylendi. Kırşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yarışmaya katılacak halk ozanı ve halk aşıklarının “Halk Ozanı-Halk Aşığı” olarak sazıyla icra edebilecek durumda olması ve gelenekten gelmeleri zorunlu olduğu, Halk şiiri tarzında yazılmayan şiirler değerlendirmeye alınmayacağı, halk şiiri tarzıyla yarışmaya katılmış ve dereceye girmiş olsa bile sazıyla icra edemeyecek durumda olanlarında yarışma dışı kalacağı belirtildi.

Şiirlerin gönderilmesinde son gün olarak 31 Temmuz 2014 tarihi belirlenirken, değerlendirmeler 2 Eylül 2014 tarihine kadar sonlandırılacak, yarışmada derece alan ve mansiyon kazananlar en geç 10 Eylül 2014 tarihinde kamuoyuna açıklanacağı da belirtildi.

Yarışmada dereceye girenlerden, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2.500 lira, üçüncüye 2.000 lira ödül verileceği de belirtilirken, yarışmaya ilişkin şartname Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden temin edilebileceği de söylendi.

CİHAN

Yorumlar