AHİKA yönetim kurulu toplantısı Kırıkkale’de yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı, Kırıkkale’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
AHİKA yönetim kurulu toplantısı Kırıkkale’de yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan yönetim kurulu toplantısı, Kırıkkale’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, başkanlığında yapıldı.

Çakacak, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendireceklerini söyledi.

Ajansın, geçen ay 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında illerde tanıtım ve eğitim faaliyetleri etkinlikleri düzenlediğini ifade eden Çakacak, "Kırşehir ve Kırıkkale'de 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında tanıtım ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla görevlendirilen uzmanlar çalışmalarına başlamıştır. Geçtiğimiz ay yapılan çalışmalardan biri de 5 ilimizde İstanbul'da düzenlenen EMİT fuarına katılmıştır. Ajansımız, fuara katılım noktasında 5 ilimize de destek sağlamıştır. AHİKA'nın bir diğer faaliyeti kümelenme ile ilgili eğitim organizasyonudur. Diğer ajanslardan da katılımın gerçekleştiği organizasyon ajansımız ile Çankaya Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Özellikle, Ankara OSTİM'de 7 yıldan beri süren çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bugünkü toplantının gündem maddelerinden birisi de genel sekreterlikçe hazırlanan yıllık birim faaliyet raporunun Şubat ayı içerisinde yönetim kurulunun onayına sunulması olacaktır. Yönetim kurulu tarafından yıllık ajans raporunun Kalkınma Bakanlığının onayına sunulması gerekmektedir."dedi.


Kapadokya bölgesinin ve TR71 Bölgesindeki illerin, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'nin tanıtımına yönelik çalışmaya karar verilmesinin bugünkü toplantının gündem maddelerinden biri olduğunu söyleyen Çakacak, toplantının gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılması ile sona ereceğini açıkladı.

Çakacak ve toplantıya katılan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale'de kurulu AHİKA Yatırım Destek Ofisini ziyaret etti, Cumhuriyet Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirdiler.
CİHAN

Yorumlar