Ahi Koleji Bilim ve Sanat fuarı oldukça şenlikli geçti

Amasya Merzifon Ahi Koleji 2013-2014 eğitim yılı sene sonu etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin bir yıl boyunca çalıştıkları gösteriler sergilendi.Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Ahi Koleji Bilim ve Sanat fuarı oldukça şenlikli geçti

Amasya Merzifon Ahi Koleji 2013-2014 eğitim yılı sene sonu etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin bir yıl boyunca çalıştıkları gösteriler sergilendi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji tarafından Bilim-Kültür Fuarı gezmeye gelenler tarafından tam not aldı. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa zamanında yaptırılan tarihi Taş Han’da gerçekleştirilen fuar gelen vatandaşlar tarafından okulun eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha görüldü. Gerçekleşen şenlikte 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yaptığı birbirinden ilginç deneyler ve projeler sergilendi. Projeler arasında patlamayan balon, yumurta deneyleri, yanardağ, kan tahlili, hava basıncı ve gazoz yapımı öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü. Şenlikte ayrıca hem eğlenecekleri hem de fen ve bilime olan ilgi ve meraklarını arttıracak gösteri ve deneyler yapıldı. Bilimle iç içe bir gün geçiren öğrenciler eğlenirken öğrenmenin tadını çıkardı.

Öğrencilerinin bir yıllık emeklerini sergilediklerini belirten Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji Müdürü Arslan Cömert, “Bugün burada öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla hakikaten ne kadar başarılı olabildiklerini, ne kadar güzel şeyler ortaya koyabildiklerini bugün burada velilerimizde görmüş olduk. Bu program öncesinde çok ciddi çalışmalar ve gayretler vardı. Bu gayretler neticesini aldığımızı düşünüyoruz. Katılımcılardan güzel dönüşümler aldık bu bizleri doğru bir eğitim yolunda olduğumuzu hissettirdi. Bununla beraber çocuklarımızın bazı kabiliyetlerini biraz daha inkişaf edebilmekti. 450 öğrencimiz bu projede yer aldı. Öğrencilerimiz burada onlarca insanla muhatap oldular. Yıl boyunca yapmış oldukları eserlerini sergileme fırsatı buldular. Ben buradan sergimize bizzat gelip gezen ve gelemeyip tebrik edip telefon açan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlikte ana sınıfı öğrencilerinin halkoyunu gösterileri, naatlar ve şiirler izleyicilere keyifli anlar yaşattı. CİHAN

Yorumlar