Ahi Koleji Bilim-Kültür Fuarı açıldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji tarafından Bilim-Kültür Fuarı Taş han’da açıldı.Taş Han’da gerçekleştirilen fuar açılışına Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Merzifon Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Ahi Koleji Bilim-Kültür Fuarı açıldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji tarafından Bilim-Kültür Fuarı Taş han’da açıldı.

Taş Han’da gerçekleştirilen fuar açılışına Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Altınay, Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Kural, bazı daire müdürleri, öğrenci velileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Okul Müdürü Arslan Cömert’in açılış konuşmasıyla başlayan fuar, Belediye Başkanı Alp Kargı’nın konuşması ve minik öğrencilerin folklor gösterileriyle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Arslan Cömert, "Bir düşünürün ifade ettiği gibi hedefiniz bir yıllıksa pirinç yetiştirin, on yıllıksa ağaç yetiştirin, yüzyıllıksa insan yetiştirin. Dünyanın en önemli işini eğitimciler olarak yaptığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz sizlerin de destekleri ile beraber insan yetiştirmek. Herkesin bildiği bir olayı var bir hafta sonu çocuk babasının yanına gelir, ilgiye muhtaçtır. Çocuk babası ile kahvaltı yaptıktan sonra babası ile gazete okumak ister. Gazetede görmüş olduğu bir dünya resmini küçük parçalar haline gelene kadar yırtar ve çocuğuna verir. Oğlum git bunu odanda düzelt ondan sonra seninle parka gideceğiz der. Babası çocuğun birkaç saatte ancak düzeltebileceğini ya da hiç düzeltemeyeceğini düşünür ancak çocuk 5 dakika sonra koşarak heyecanla babasının yanına gelir ve baba dünyayı düzelttim der. Babası oğluna nasıl düzelttiğini sorar. Çocuk, baba dünyanın arkasında bir insan resmi vardı onu düzelttikçe dünya düzeldi der. Bizler öğrendiğimiz, hazırladığımız materyallerle insanlara güzel mesajlar vermeyi hedefledik. İnşallah bu noktada başarılı olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da konuşmasında “Eğitimci bir ailenin çocuğu değilim ancak eğitimin önemini kelimelerle ifade edilemeyeceğini biliyorum. Ümit Eğitim Kurumlarının ilçemizin eğitimine çok fazla önem kattığının farkındayım. Bu gün bu ortamda bize yaşatacağı enerji inşallah daha güzel günlere yol olacaktır diye düşünüyorum. Proje sahibi öğrencilerimizi kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve davetliler Özel Ahi Koleji öğrencilerinin yıl boyunca hazırladıkları bilim deneyleri, akıl oyunları, enstalasyon, Kutlu Doğum, ana okulu stantları ile resim sergileri, ebru sanatı standı, rehberlik ve kaligrafi standı davetliler tarafından büyük ilgi görürken, fuar 10 Haziran tarihine kadar tarihi Tarhan da açık kalacak. CİHAN

Yorumlar