Ahi Evran ve Cacabey Medresesi UNESCO listesinde

Kırşehir de bulunan Ahi Evran Türbesi ve Cacabey Medresesi'nin UNESCO listesine girmesinin sevinci yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ahi Evran ve Cacabey Medresesi UNESCO listesinde

Kırşehir de bulunan Ahi Evran Türbesi ve Cacabey Medresesi'nin UNESCO listesine girmesinin sevinci yaşanıyor.

Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, düzenlediği basın toplantısında, Ahi Evran Türbesi ve Cacabey Medresesi'nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmesinden dolayı mutlu olduklarını ve bu listeye girmek için ise çok çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Cacabey Medresesi, Ahi Evran Türbesi, Aşıkpaşa Türbesi ve Melikgazi Türbesi'nin kültür mirası listesine alınmasıyla ilgili talepte bulunduklarını hatırlatan Üçgül, “Bakanlık yetkilileri bizimle ilgili eserlere sıcak baktılar, müracaatımızı değerlendirmeye aldılar. Bu eserler ile ilgili önemli çalışmalar yaptık.” şeklinde konuştu.

Başvurularının ardından Bakanlık tarafından yapılan toplantıda Türkiye’de başka eserlerin yanı sıra Kırşehir den de iki eserin kabul gördüğünü söyleyen Üçgül, "Başvurunun ardından yapılan toplantıda Cacabey Medresi ve Ahi Evran Külliyesi'nin geçici listeye alınmasının onayı çıktı. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Bu eserleri asıl listeye aldırmak için uğraşacağız. Kültürel varlıkları gezmek isteyenler öncelikle UNESCO Uluslararası Dünya Kültür Miras Listesi'ne bakıyor. Bir daha ki dönem için de iki eserimiz için ısrarcı olacağız. Aşıkpaşa Türbesi ve Melikgazi Türbesi'nin de bu listeye alınmasını istiyoruz." CİHAN

Yorumlar