Ahi Evran, Kazakistan'da 3 üniversite ile işbirliği antlaşması imzaladı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Mevlana Değişim Protokolü’nün yanı sıra Kazakistan'daki 3 üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını dile getirdi. Rektör Kudret Saylam, Türkiye ile Kazakistan dostluğunun...

Google Haberlere Abone ol
Ahi Evran, Kazakistan'da 3 üniversite ile işbirliği antlaşması imzaladı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Mevlana Değişim Protokolü’nün yanı sıra Kazakistan'daki 3 üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını dile getirdi.

Rektör Kudret Saylam, Türkiye ile Kazakistan dostluğunun önemli olduğunu ve bunun bir nişanesi olarak ise geçen yıl Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev'in, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiğini, ziyaretin anısına da Ahi Evran Üniversitesindeki bir anfiye "Kazakistan Anfisi" ismini verdiklerini ifade etti.

Kazakistan Almatı'daki El Farabi Üniversitesi'ne gittiklerini anlatan Rektör Saylam, "Kazakistan'ın ve bölgesinin en büyük üniversitelerinden olan El-Farabi Üniversitesi bu yıl 80. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktadırlar. Görüşmede pek çok bölümde öğrenci ve öğretim üyesi değişim programını içeren 'Mevlana Değişim Protokolü'nün imzaladık. Yine burada iki üniversite arasında kapsamlı işbirliği gerçekleştirilmesi kararlaştırılırken, Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesinin yer aldığı Türkistan şehrine geçerek, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde temaslarda bulunduk. Yesevi'nin yetiştirdiği alperenlerden birisi olan Ahi Evran'ın adıyla kurulu bu üniversite ile işbirliği yapmaktan büyük heyecan duyduklarını da bizlere söylediler." dedi.

CİHAN

Yorumlar