Ahi Dershanesi LYS'de Amasya birincilerini çıkarttı

Amasya’da 27 yıldır birçok başarıya imza atan Ahi Dershanesi, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre farklı puan türlerinde Türkiye ve Amasya geneli başarı elde ederek geleneği bozmadı.Ahi Dershanesi öğrencisi Çağatay...

Google Haberlere Abone ol
Ahi Dershanesi LYS'de Amasya birincilerini çıkarttı

Amasya’da 27 yıldır birçok başarıya imza atan Ahi Dershanesi, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre farklı puan türlerinde Türkiye ve Amasya geneli başarı elde ederek geleneği bozmadı.

Ahi Dershanesi öğrencisi Çağatay Bora Çakır MF4 puan türünde 544.7 puan ile Türkiye 94’üncüsü Amasya 1’incisi, MF1 Puan türünde 544.1 puan ile Türkiye 97’incisi Amasya 1’incisi oldu. Sergen Mısırlı ise YGS' deki başarısını sürdürerek MF4 puan türünde 530.5 puan ile Türkiye 515’incisi ve tüm puan türlerinde Amasya 2’incisi oldu. Sözel puan türünde ise Çağrı Aslan 471.3 puanla Türkiye 1150’incisi, Kaan Güven Özkan ise 474.3 (ek'li) puanla Terkiye 247’incisi ve Amasya 1’incisi oldu.

Ahi Dershanesi Müdürü Abdurrahman Aydın, Türkiye geneli ilk 5 binde 18, ilk 10 binde ise 28 öğrencinin derece yaptığı sınav sonuçlarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Müdür Aydın, “Bu sonuçlara göre Ahi Dershanesi 2014 LYS' de Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel tüm puan türlerinde Amasya 1’incisi ve 2’incilerini çıkartarak başarısını devam ettirmiştir. Bu başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, velilerini ve öğretmenlerini kutluyorum.” dedi. Müdür Aydın, Ahi Dershanesi olarak tercih döneminde öğrencilere gerekli rehberlik hizmetini vermek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve gün boyunca tüm öğrencilere tercih için yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar