Ağrı’da öğrencilerin karne sevinci

Ağrı’da, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sona ermesi nedeniyle 171 bin öğrenci karne aldı.Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okul...

Google Haberlere Abone ol
Ağrı’da öğrencilerin karne sevinci

Ağrı’da, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sona ermesi nedeniyle 171 bin öğrenci karne aldı.

Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okul yöneticileri, öğretmen ve veliler katıldı. Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, öğrencilere seslenerek, “Bir öğretim yılı boyunca yaşadıklarınızın bir kısmını açıklayabilir karneleriniz. Sabah uykusunu alamayanları, öğretmenlerini görünce gözlerinin içi gülenleri, bir gün okula gitmediğinde arkadaşlarını özleyenleri, yüksek notlar aldığında başı dik yürüyenleri karnelerde göremeyiz. Ama karneler bir yol haritasıdır ve size mesajlar verir. Karneniz ne olursa olsun hayat size daha birçok fırsatlar sunmaya hazır. Eğer bu yıl yeterli çalışma azmini gösterememişseniz, lütfen sorumluluklarınızı hatırlayın. Lütfen anne ve babanızın sizin için ne kadar büyük çabalar harcadığını düşünün. Tavsiyem, en kısa zamanda noksanlıklarınızı görerek taze bir başlangıca hazır olmanızdır. Tatili tamamen dinlenmek ya da tümüyle çalışmak olarak algılamayın. Belki de yapmanız gereken en önemli şey daha çok kitap okumaktır. İnanın ne kadar çok kitap okursanız hayat size o kadar gülümseyecektir.” dedi.

Öğretmenlere de seslenen Dursun, “Bazı öğretmenlerimizin insanüstü gayretlerle inanılmaz işler başardığını görüyoruz. Onlar çok iyi şartlarda çalışmasalar da bunu başarabiliyorlar. Gerçek başarı imkânsızlıklar içinde bazı güzellikleri mümkün kılabilmektir. Kendinizi yenileyerek bir sonraki yıla daha hazır başlamalısınız. Kendimizi her daim yenilemeliyiz. Artık çağ, rekabet çağıdır. Bu nedenle eski usullerle bu mesleği devam ettirmek artık imkânsızdır.” ifadelerini kullandı.

Velilere de seslenen Dursun, “Bir öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınızsa, imhalınız için de o kadar sorumluluğunuz var demektir. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün, çocuklarımızı azarlama ve onların heveslerini kırma günü değildir. Lütfen çocuklarımıza empatiyle yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları için cesaretlendirin. Çocuklarımıza sahip çıkmanızı, yok olup gitmelerine, heder olmalarına seyirci kalmamanızı, öğretmenlerimizle el ele vermenizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dursun’un konuşmasının ardından okul birincisi Dilan Aslan yaş kütüğe isim plaketini çaktı. Daha sonra Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okulda başarılı öğrencileri tebrik ederek, karne ve hediyelerini verdi. CİHAN

Yorumlar