Ağrı'da fişlenen avukat, fişleyenler hakkında dava açtı

Ağrı barosuna kayıtlı avukat Mehmet Ali Gültekin, Taraf ve Radikal gazetelerinde yayınlanan fişleme haberleri üzerine, Başbakanlık, MİT, MGK, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'da fişlenen avukat, fişleyenler hakkında dava açtı

Ağrı barosuna kayıtlı avukat Mehmet Ali Gültekin, Taraf ve Radikal gazetelerinde yayınlanan fişleme haberleri üzerine, Başbakanlık, MİT, MGK, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukat Gültekin ayrıca ilgili kişiler için 50 bin lira manevi tazminat davası da açtı.

Adliye sarayı önünde açıklamada yapan avukat Mehmet Ali Gültekin 28 Kasım 2013 tarihinde Taraf gazetesinde manşetten verilen 24 Haziran 2004 tarihli MGK kararında Türkiye'deki nurculuk faaliyetlerinin ve Fethullah Gülen hareketinin bitirilmesine yönelik bir karar alındığının ortaya çıkmasına müteakip gazetede bu kararın hükümet tarafından uygulandığına dair belgeler yayınlandığını belirterek, "09 Aralık 2013 tarihli Radikal ve Taraf gazetelerinde fişlendiğimi öğrendim. Yakın zamanda hakimlik sınavını kazanarak katılmaya hak kazandım fakat hakimlik mülakatından eleme sebebimin bu olduğunu düşünüyorum. Fişleme demokrasilere yakışmayan, ilkel yönetim usullerinin uyguladığı ülkelere yakışan bir yöntemdir. İnsan hak ve hürriyetlerinin garanti altında olduğu, demokratik, hukuk devleti yolunda olan Türkiye’de böyle durumların yaşanması bizleri çok üzmüştür. MİT, hiçbir suç örgütü çevresinde bile bulunmayan sivil toplum gruplarını Mazlumder, Nakşiler, Süleymancılar, Hizmet Camiası'nı "irtica" gibi hukukta tanımlanmayan bir kavramla fişlemiştir. Yani suç işlemiştir. Toplumdan yine topluma karşı işlenmiş bir suç saklanıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa'nın 15 maddesine aykırı. Ayrıca Ceza Kanunu 132 ve devamı ile 257'ye göre de suç. Bu olaya karışanları, bu olayı soruşturmayanları, sorumlularını ortaya çıkarmayarak koruyanları, bu olaya karşı susanları kınıyorum. Yukarıda anlatılanlar ışığında; Başbakanlık, MİT, MGK, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanlığı hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Ayrıca aynı kişiler hakkında 50 bin TL manevi tazminat davası açtım. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım." dedi. CİHAN

Yorumlar