Ağrı’da Çocuk Şenliği düzenlendi

Ağrı Atatürk Anaokulu tarafından ‘Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere Projesi’ kapsamında okul öncesi öğrencilere yönelik ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Şehir Stadyumu’nda yapılan şenliğe; Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli...

Google Haberlere Abone ol
Ağrı’da Çocuk Şenliği düzenlendi

Ağrı Atatürk Anaokulu tarafından ‘Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere Projesi’ kapsamında okul öncesi öğrencilere yönelik ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

Şehir Stadyumu’nda yapılan şenliğe; Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, şube müdürü Nurcan Çelik, anaokulu müdürleri, okulöncesi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Atatürk Anaokulu’nun hazırlayıp yürütmekte olduğu projenin öncelikleri sosyal uyum, ekonomik ve kültürel farklılıkların azaltılarak çocukların bir araya gelmesine zemin hazırlayan bir yaklaşım olduğunu söyledi. Düzenlenen bu şenliğin öncelikle köy dışına çıkamayan ve köyde sosyal bir etkinliğe dahil olamayan ve yalnızlık çeken öğrencilere sosyal açıdan büyük destek olacağını belirten Dursun, "Bu şenlik Ağrı için, Ağrılı çocuklar için önemli bir şenliktir. İlimizde bulunan okul öncesi kurumları için önemli ve büyük bir adımdır. Bu tür etkinliklerin ilimizde de başlamış olması bizleri mutlu etmektedir. Projenin etkisi kısa ve uzun vadede oluşacak okulöncesi kitlesi, bu öğrencilerin kazanacağı kazanımlar, aileler, öğretmenler, okul yöneticileri ve kamuoyunun köy okullarındaki dezavantajlar ve proje ile sağlanan gelişmeler konusunda bilinçlenmesi proje çıktıları arasına rahatlıkla girecek etkileşimlerdir." dedi.

Konuşma sonrası Vali Yardımcısı Taner Tengir ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, ana okullarının stantlarını gezerek bilgi aldı. Minik öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

CİHAN

Yorumlar