Ağrı'da av ve yaban hayatı için için yeni kararlar alınıyor

Ağrı Orman ve Su İşleri İl Müdürü Ahmet Celal Kaba Ağrı'nın çok hassas bir ekosisteme sahip olduğunu belirterek, "İlimizde av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için ilçe av komisyonları ile il av komisyonlarının alacakları kararlar hayati önem t.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'da av ve yaban hayatı için için yeni kararlar alınıyor

Ağrı Orman ve Su İşleri İl Müdürü Ahmet Celal Kaba Ağrı'nın çok hassas bir ekosisteme sahip olduğunu belirterek, "İlimizde av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için ilçe av komisyonları ile il av komisyonlarının alacakları kararlar hayati önem taşımaktadır." dedi.

Ağrı’da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Ağrı’ya bağlı 7 ilçede av komisyon toplantısı yapıldı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün avlanma ve yaban hayatı koruma konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade eden Kaba, şunları dile getirdi: "Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu kaynakların sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğümüzün hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Ağrı’da sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için, av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmaları, geliştirilmeleri, ve avlanmalarının kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi ve ilgili kamu özel ve tüzel kişileriyle iş birliği sağlanması amacıyla Ağrı’nın 7 ilçesinde av komisyon toplantısı yapıldı. İlçe toplantılarında Şubat ayı içerisinde il merkezinde İl Av komisyon toplantısı yapılacağız. Bu toplantıda; Ağrı il genelinde, av hayvanı türlerinin biyolojileri ve popülasyon durumunu dikkate alarak; avlanma zamanlarını, avcı başına günlük avlanma limitlerini, avlanması yasak edilen av hayvanları türlerini ve ava kapatılacak alanlar ile avlanmaya ilişkin diğer hususlar karara bağlanacağız, alınan bu kararlar Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra bir sonraki merkez av komisyon kararına kadar geçerli olacaktır."
CİHAN

Yorumlar