Ağrı'da araçlar donmasın diye gece çalışır vaziyette bırakılıyor

Gece hava sıcaklığının eksi 25 derece olarak ölçüldüğü Ağrı'da, sabah saatlerinde sis ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'da araçlar donmasın diye gece çalışır vaziyette bırakılıyor

Gece hava sıcaklığının eksi 25 derece olarak ölçüldüğü Ağrı'da, sabah saatlerinde sis ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Araçların donmaması için ilginç yöntemler kullanan Ağrılılar; ya gece bir kaç kez kalkıp araçlarını çalıştırıp ısıtıyorlar ya da çalışır vaziyette bırakıyorlar.
Bugün Ağrı'da kent merkezinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Sabahın erken saatlerinde başlayan etkisini artıran sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Özellikle Ağrı-Erzurum otoyolunda seyreden araçlar sis nedeniyle güçlükle yol aldı.

Fatih Gönül, adlı vatandaş sisle ilgili. “Ağrı çokr soğuk. Mağduruz. Araçlarımızı donmaması için 24 saat çalışır halde bırakıyoruz.” dedi.

Kenan Alpaslan ise soğukların etkisini kaybetmesi için karın yağmasını beklediklerini belirtti.

Metin Kılıç’da, araçların donmaması için gece 3-4 kez çalıştıklarını kaydetti.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yerleri ile araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ve karayolları ekiplerince, başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları ise aralıksız şekilde sürüyor. CİHAN

Yorumlar