Ağrı Valiliği: 4 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı

Ağrı'da, BDP yandaşları ile polisler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çıkan olaylarda 4 polis yaralandı. Olayda polis memurunu darp eden iki şüpheli gözaltına alınan olaylardan sonra Valilik bir açıklama yaptı.Ağrı'da...

Google Haberlere Abone ol
Ağrı Valiliği: 4 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralandı

Ağrı'da, BDP yandaşları ile polisler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çıkan olaylarda 4 polis yaralandı. Olayda polis memurunu darp eden iki şüpheli gözaltına alınan olaylardan sonra Valilik bir açıklama yaptı.

Ağrı'da bugün saat 13.30 sularında Cumhuriyet Caddesinde meydana gelen olayla ilgili Valilikten yapılan açıklamada hafta sonu istirahatinde çarşıda bulunan 7 emniyet mensubuna sözlü saldırı, küfür ve hakarette bulunulduğu, akabinde durumun fiili saldırıya dönüştüğü belirtilen valilik açıklamasında şöyle denildi: "Bu esnada saldırganlardan birisinin polis memurlarından birinin silahını almaya yeltenmesi üzerine diğer polis memuru tarafından birkaç el havaya ateş edilmiştir. Bunun üzerine saldırganlar kaçarak bir siyasi partinin seçim bürosuna girmişlerdir. Olay sonrası saldırganlardan ikisi gözaltına alınmış olup, gözaltına alınan T.S. isimli şahsın 2012 yılında çeşitli örgütsel suçlardan soruşturma kapsamında 6 ay tutuklu kaldığı anlaşılmıştır. Olayda 4 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmış olup, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam etmektedir."

1 Haziran 2014 tarihinde Ağrı'da gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçim sürecinde her ne şekilde olursa olsun ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın bu tür provokatif ve saldırgan eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada seçimin huzur içinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edileceği mesajı verildi.

Açıklamada, ilgili emniyet mensuplarının olayda herhangi bir kusurunun olup olmadığının belirlenmesi için ayrıca idari inceleme başlatıldığı da vurgulanan açıklamada, "Saldırgan ve provokatif tutum sergileyen kişilere karşı Ağrılı vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bu gün de prim vermeyeceğine inancımız tamdır." denildi.

CİHAN

Yorumlar