Ağrı'nın Kürt Valisi'nden HDP'ye sert tepki

HDP'ye çağrıda bulunan Ağrı Valisi Işın, terör örgütüyle ilişkisini kesmesi, aksi halde terör örgütüne yapılan muameleye maruz kalacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'nın Kürt Valisi'nden HDP'ye sert tepki
Ağrı'nın Bingöl doğumlu Valisi Musa Işın, "Eğer bu ülkenin birliğini, hayrını, huzurunu ve refahını istiyorsanız siz PKK'yı reddedeceksiniz. PKK ile ilişkisini kesmez ise PKK'nın partisine de bunu diyeceğiz. Onlara da muamelemiz aynen PKK'ya yaptığımız muamele gibi olacak. Bundan hiç tereddüt yok." dedi.

Işın, kentte yapımı tamamlanan grup köy yolu açılışında yaptığı konuşmada, Van, Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin'de gerçekleşen patlamalarda şehit olanlara Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin çok güzel bir birliktelik sağladığını anımsatan Işın, "Bu topraklarda yaşayan 78 milyon insan hep beraber bayrağımız altında birleşerek büyük bir tehlikeyi bertaraf etti. Ülkemiz işgal edilmekten kurtuldu. Ülkemiz istiklalini, geleceğini 15 Temmuz'da hain insanların ellerinden tekrar aldı ve geleceğine sahip çıktı." dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade eden Işın, şöyle konuştu:
"Dikkat edersiniz bu güçlü birliktelik, insanlarımızın tek bayrak altında toplanması ve vatanına sahip çıkması birilerini içeriden ve dışarıdan rahatsız etti. Onlar da hemen harekete geçtiler. 15 Temmuz'dan bugüne kadar Gaziantep, Elazığ, Van, Diyarbakır ve Mardin'de 70 şehidimizi verdik. Polisimiz, askerimiz, sivil vatandaşlarımız düğünlerini yaparken katledildiler. Bunu iki terör örgütü yapıyor. Başta PKK terör örgütü, muhtemelen büyüklerimiz tarafından 'Gaziantep'teki saldırının IŞİD tarafından bomba haline getirilen ve oraya sokulan 13-14 yaşındaki bir kişi tarafından gerçekleştirildi' söyleniliyor. Hep söylüyoruz kim PKK'yı kullanıyorsa IŞİD'i de onlar kullanıyor. IŞİD'i kim kullanıyorsa FETÖ'yü de onlar kullanıyor. 15 Temmuz'da FETÖ'yü nasıl darmadağın ettiysek vatanımızın çiğnenmesine izin vermediysek aynı şekilde nereden gelirse gelsin PKK'ya da karşı çıkacağız. DAEŞ'e de aynı şekilde karşı çıkacağız. Her kim olursa olsun huzurumuzu bozan elleri kıracağız ve o hainlerin karşısına dikileceğiz."

"PKK'YI TEMSİL EDENLERE DE KARŞI ÇIKACAĞIZ"

PKK'nın huzuru bozduğunu vurgulayan Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkımızla hep beraber PKK'ya karşı çıkacağız ve bizim huzurumuzu bozamazsın diyeceğiz. PKK'yı temsil edenlere de karşı çıkacağız. Eğer bu ülkenin birliğini, hayrını, huzurunu ve refahını istiyorsanız siz PKK'yı reddedeceksiniz. PKK ile ilişkisini kesmez ise PKK'nın partisine de bunu diyeceğiz. Onlara da muamelemiz aynen PKK'ya yaptığımız muamele gibi olacak. Bundan hiç tereddüt yok. Öyle yağma yok. Bu ülkeye ihanet edenler bizi karşısında bulacak. Kürt'ü de Türk'ü de karşısında bulacak. Bu ülkeye ihanet edenlere biz fırsat vermeyeceğiz Allah'ın izniyle."

Yorumlar