Ağrı kesici iğne vurmayan doktor ve sağlıkçıya saldırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, hasta olduğunu ileri süren ve psikiyatri bölümüne sevk edilmek istenen hasta, doktor ile sağlık personeline saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı kesici iğne vurmayan doktor ve sağlıkçıya saldırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, hasta olduğunu ileri süren ve psikiyatri bölümüne sevk edilmek istenen hasta, doktor ile sağlık personeline saldırıda bulunduğu ileri sürüldü. Olay anı hastane güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İddiaya göre, üst üste birkaç gün özel hastaneye gelen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan S.D. (28), sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği bulunan ilacın iğnesini vurulmak istedi. Ancak hastanenin acil kısmında görevli personel, anılan ilaç yerine, hastayı rahatsız etmeyecek daha az dozda bir başka ilaç iğnesi yaparak gönderdi. Bugün de hastaneye gelen S.D., acil servisinde görevli doktor Nihat Kırtaç’tan (55), yine istediği ilaçtan iğne olmak istediğini söyledi.

Şahsın hastane kayıtlarını inceleyen Doktor Nihat Kırtaç, iğneyi yapamayacağını belirterek, hastayı psikiyatri bölümüne sevk etmek istedi. İddiaya göre, bu durum tepki gösteren S.D., Doktor Kırtaç'a hakaret içeren sözler sarf ederek saldırıda bulundu. Bu sırada araya giren hastanede görevli sağlık personeli Birkan Ertürk de (19) hastanın saldırısından darbe aldı.

Hastane personeli tarafından dışarıya çıkarılan S.D. yeniden acil bölümüne girerek doktor ve hemşireye saldırdı. Hastaneye gelen polis, S.D.'yi kelepçeleyerek göz altına alırken, tarafları ifadelerin almak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi’ne götürdü.

Dr. Kırtaç ile Ertürk’ün, S.D.’den şikayetçi olmak için İlçe Emniyet Müdürlüğüne geldi. Karakolda ifadelerini verdikten sonra ayrılan Doktor Nihat Kırtaç ve sağlık görevlisi Birkan Ertürk gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Karakolda ifadesi alınan S.D., doktor raporu alınması için ekip aracına bindirildi. Polis aracının içinden gazetecilere müstehcen el hareketi yapan S.D. alınan doktor raporunun ardından serbest bırakıldı.

Diğer yandan özel hastanede yaşanan olay hastane güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar