Ağlayarak boynuna sarıldığı teyzenin 2 bin TL’sini çaldı

Diyarbakır’da akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı meydana geldi. Bağlar ilçesinde mağdur olduğunu belirterek ağlayan kadını, yaşlı bir teyze teskin etmeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Ağlayarak boynuna sarıldığı teyzenin 2 bin TL’sini çaldı

Diyarbakır’da akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı meydana geldi. Bağlar ilçesinde mağdur olduğunu belirterek ağlayan kadını, yaşlı bir teyze teskin etmeye çalıştı. Kızının kaçırıldığını ve mağdur olduğunu belirterek ağlayan kadın, yaşlı teyzenin boynuna sarıldı. Kadını sakinleştirip gönderen yaşlı teyze, boynundaki cüzdanının ipinin jiletle kesilip çalındığını fark ederek polise başvurdu.

    Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşanan ilginç hırsızlık olayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yer aldı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Ayhan G.’nin Diyarbakır Müftülüğü'nde gördüğü Hınıs Ç.’yi (61) takip ettiği belirtildi. Hınıs Ç.’nin kızının ikamet ettiği binaya girdiği sırada onu takip eden Ayhan G.’nin onun yanına gelerek ailesinin zor durumda olduğunu, kızının kaçırıldığını ve çok dertli olduğunu belirterek ağladığı kaydedildi. İddianamede Hınıs Ç.’nin ağlayan Ayhan G.’yi sakinleştirmeye çalıştığı ve Ayhan’ın yaşlı kadına sarıldığı ve ağlamaya devam ettiği ve daha sonra binadan ayrıldığı belirtildi. Şüphelinin binadan ayrılmasının ardından Hınıs Ç.’nin boynunda iple asılı bulunan ve içinde 2 bin TL bulunan cüzdanının ipinin jiletle kesildiği ve çalındığını fark ettiği kaydedildi.

    İddianamede ağlama numarası yapan Ayhan G.’nin ‘Üstte taşınan eşyayı özel beceriyle almak suretiyle hırsızlık’ yapma suçundan cezalandırılması talebiyle dava açılması talep edildi. Bunun üzerine Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ayhan G. hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında mağdur kadın, hırsızlıkla suçlanan Ayhan G. ile tanıklar hazır bulundu. Yaşlı kadın Hınıs Ç., sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Tanık Sibel A. ise olay günü şüpheli kadının yaşlı kadınla apartman boşluğunda konuştuklarını gördüğünü söyledi. Tanık şüphelinin fotoğraflarını emniyette teşhis ettiğini ve huzurdaki kadını olay günü yaşlı kadının yanında gördüğünü dile getirdi.

    Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine, sanığa müştekinin zararını karşılaması bir sonraki duruşma tarihine kadar süre verilmesine karar verdi. CİHAN

Yorumlar