Ağlayan şehit annesini, komutanlar teselli etti

Eskişehir’de Şehitler Günü nedeniyle yapılan törenle 4 şehit ailesi yakınına Devlet Ödünç Madalyası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Ağlayan şehit annesini, komutanlar teselli etti

Eskişehir’de Şehitler Günü nedeniyle yapılan törenle 4 şehit ailesi yakınına Devlet Ödünç Madalyası verildi. Şehitlik ziyareti ve madalya töreninde şehit annelerinin şiir okuması ve ağlaması herkesi duygulandırdı. Madalyayı alan bir şehit annesi, oğlunun acısına dayanamayarak hıçkıra hıçkıra gözyaşlarına boğuldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise acılı annenin boynuna sarılarak elleri ile gözyaşlarını sildi, teselli etmeye çalıştı. Bakan'ın korumaları bu anın görüntülenmesine izin vermezken, şehit annesi, "Vatan sağ olsun." dedi. Şehitlik ziyaretinde 27 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Halil Gültekin'in annesinin okuduğu şiir ise herkesi ağlattı.

“MEZARLIKTA GÖZYAŞLARINA BOĞULAN ANNEYE KOMUTANLAR TESELLİ ETTİ”

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Eskişehir'de de kutlandı. Kentteki törenlere Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da katıldı. Program Vişnelik Hava Şehitliği'nde bulunan Şehitlik anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne geçildi. Kanlıpınar Şehitliği'nde okunan duanın ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal şehitlik hatıra defterini imzaladı. Ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Buradaki törende duygusal anlar yaşandı. Şehitlik ziyaretinde 27 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Halil Gültekin'in annesinin okuduğu şiir herkesi ağlattı. Şahit annesinin oğlunun şehit olduğunda yazdığı 'elimde kaldı hep sevdiklerim" adli şiiri okuması törene katılanları duygulandırdı. Acılı anneye komutanlar teselli etti.

“ANNE ŞEHİT OĞLU İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU, HERKES AĞLADI, KORUMALAR ENGELLEDİ”

Daha sonra Yunus Emre Kültür ve Sanat evinde düzenlenen törenle Şehit olan Başçavuş Ercan Arıkan’ın kızı Aleyna Arıkan’a Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım’ın babası Yılmaz Yıldırım’a Şehit Uzman Çavuş Enis Yücel’in babası Sami Yücel’e Gazi, Şehit Uzman Çavuş Hakan Cıbık’a, Şehit Polis Memuru Ramazan Canıgür’ün babası Yüksel Cangür’e devlet övünç madalyası verildi. Şehit ailelerine madalyaları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Vali Güngör Azim tuna tarafından takdim edildi. Madalya töreninde bir şehit annesi oğlunun acısına dayanamayarak hıçkıra hıçkıra ağlayarak gözyaşları döktü. Anneye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı teselli etti. Bakan Avcı, elleriyle annenin gözyaşlarını sildi ve boynuna sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Bu arada olayın görüntüsünü almak isteyen gazetecilere bakanlık korumaları devreye girerek izin vermedi. Babasının madalyasını alan Aleyna Arıkan ise “ bana verilen şehit babamın madalyasını ölünceye kadar şerefle taşıyacağım. Vatan sağolsun.” dedi.
CİHAN

Yorumlar