Ağlama sendromunun temeli ‘bilinçsiz aileler’

'Akıl Karı Olmayan İşler' kitabının yazarı Prof. Dr. Ramazan Abacı, “Çocukları bir şey istediğinde 'hayır' deyip, ağlamaya başlayınca kabul eden aileler ağlama sendromunun temelini atıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağlama sendromunun temeli ‘bilinçsiz aileler’

'Akıl Karı Olmayan İşler' kitabının yazarı Prof. Dr. Ramazan Abacı, “Çocukları bir şey istediğinde 'hayır' deyip, ağlamaya başlayınca kabul eden aileler ağlama sendromunun temelini atıyor.” dedi.

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Etkili İletişim Becerileri seminerinde konuşan Prof. Dr. Ramazan Abacı, “Çocukluklarında ağlama sendromunu edinmiş bireyler, bu alışkanlıklarını ileri yaşlara taşıyorlar. Hayatları boyunca sorumluluk almıyorlar. Otuz yaşına gelmiş bir kişi, bana gelip benim geleceğim ne olacak, diye söyleniyor. Bu tipik bir ağlama sendromudur.” diye konuştu.

Bilgi repertuarınızın eksik olmadığını garanti edemezsiniz, hiç kimse her şeyi bilemez.” diyen Abacı sözlerine şöyle devam etti: “Newton mantığında sadece siyah ve beyazlar vardır ama hayatımızda griler de olabilir. Quantum mantığı ise her şeyin doğru olabileceğini varsayar. Bu yüzden hayatınızı Newton mantığında değil, Quantum mantığında yaşayın.”

Etkili iletişimin önündeki en büyük engelin paradigmalar olduğunu söyleyen Abacı, en büyük paradigmanın da suçu başkalarına yüklemek olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar